CykelVasan: Ytterligare reflektioner

Nu går det förresten att se ett sammandrag HÄR (det verkar inte vara upplagt i sin helhet ännu men kommer väl snart) på 30 minuter från CykelVasan, det är inte bara elit utan även vi motionärer får lite utrymme. Jag såg faktiskt en hel del tv-team utefter banan. Fotografer också för den delen, hoppas man fastnat på någon bild och ser förhållandevis normalbegåvad och fräsch ut (tveksamt på båda punkterna dock). På tv fick jag inte vara med den här gången, kanske lika bra efter sist.

Sen min race report igår så har jag reflekterat över några saker till som inte fick plats i inlägget men som ändå är värt att nämnas. Så det får bli ett till CykelVasan-inlägg innan vi lägger det till handlingarna för den här gången.

– Världens BÄSTA klubbkamrat Lena Bernström som rullade i mål på 3.19(!) och var FJÄRDE dam totalt i motionsklassen på den tiden (då var vi ändå 1300 damer på start). Fantastiskt. Jag ska bli minst lika bra när jag blir +50! Jag har ju 22 år på mig typ, någonting borde ju hinna hända med formen på den tiden! Grattis Lena, du är grym!
10614187_10152608202103427_4233452860468652342_n
Dessutom var hon pace:ad av sin lika grymma man, jag har någon gång försökt antyda att man kanske skulle få låna honom någon gång för liknande tjänster men jag tror hon nog vill behålla honom själv. Men vilket team!

– Någonstans utefter banan så spelades den fantastiska låten “Om sanningen ska fram“, med frasen “vill du ligga med mig då“. Inte för att låten egentligen är den bästa jag någonsin hört, men det är ju en svängig poplåt och den fastnar och jag kom på mig själv flera gånger under andra halva med att åka omkring och digga och nynna tyst “vill du ligga med mig då“. Lyckligtvis tror jag inte att jag bjöd in någon medtävlande genom att yttra något högt utan det var mest i huvudet refrängen spelades upp. Reflektionen är, musiken runt banan (mestadels i depåerna och vid start då) bidrar med positiv energi. Mer sånt!

– Tips från coachen: När du använt din Camelback, TÄTTA DEN OMGÅENDE EFTERÅT! Jag hade tydligen INTE tvättat min sen Engelbrektsturen, så den första munnen med vätska var nog ungefär det vidrigaste jag någonsin smakat. Tänk er 3 veckor gammal resorb sport som legat i en slang och jäst på sig, inte hade jag sinnesnärvaro och spotta ut det heller. Varje gång jag drack ur den så smakade det likadant, tror det kanske tog 3 timmar innan det smaken försvann på riktigt. Tvätta ur den omgående, tips! Jag har varit duktig och tvättat den sen igår så nu är den förhoppningsvis fräsch nästa gång jag använder den!

– Sist men inte minst: MTB är mycket roligare än landsväg, så är det bara! Det kanske är det jag ska cykla med fokus på nästa år?
trio

Leave a Reply