Säsongsavslutning med Fredrikshof – Part II

I går var vi ett litet “rebellgäng” som trotsade planeringen med 120(!) km och start 09.00! Jag säger bara, “men hallå?”, jag behöver varken cykla 120 km just nu och garanterat inte med start klockan 9 (det kanske blev för mycket vin + jäger/redbull dagen innan men det är egentligen inte relevant). Den officiella ursäkten är att jag fortfarande är väldigt trött efter HR, för det är jag faktiskt. Jag sover fortfarande flera timmar mer än normalt om nätterna och blir ganska trött tidigt på kvällarna. Jag tolkar det som att det tar någon vecka för kroppen att återhämta sig från 39h(!)´s cykling!

Vi startade istället 10.00 och planerade en runda på 60 km, det kändes mer lagom. Planen var att ta lunch efter 50 km och sen rulla sista 10 km tillbaka till hotellet.

Turen gick ut på Torö som visade sig vara fantastiskt vackert, dessutom var det fortfarande väldigt fint väder med 16-18 grader och bitvis sol. Det var lite molnigt på morgonen men efter 1h-1.5h så tittade solen fram för resten av turen. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Längst ute på Torö så blev det såklart fotopaus och den obligatoriska “bryggbilden”. Det hör Fredrikshofs säsongsavslutning till att fotografera alla på en brygga och vi kände att vi också behövde bidra på den punkten. Dom andras bryggbild blev inte alls lika snygg.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
10687300_10152784018505439_246435739905137707_o OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen är ju ön så liten att det blev fyndigt nog samma väg tillbaka som vi cyklat dit på. Därefter guidade Thomas oss till Ösmo plantshop där det blev lunch ute i solen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med tanke på vädret som bröt loss idag på eftermiddagen så hade vi väldigt tur med vädret både i fredags och i går. Jag valde att åka hem igår kväll sent efter middagen för att jag helt enkelt ville ha en lugn natt och en lugn morgon idag. Sovmorgon hemma i min egen säng helt enkelt. Dessutom var den enda söndagsaktiveten att cykla hem igen och när vädret såg ut att bli regn så kändes pendeln som ett bättre alternativ. Kanske lite lat, kanske börjar jag bli gammal, kanske är jag bara trött, men jag är liiiiite trött på att sova borta just nu så den egna sängen lockade helt enkelt mer.

Innan jag begav mig hemåt så hann jag däremot hålla ett föredrag om min Team Crescent/Haute Route-resa! Jag tror det blev ett uppskattat inslag.
TeamCrescent-HauteRoute

Jag var lite nervös innan för att jag inte riktigt visste vad jag skulle prata om. Jag tänkte att vem är intresserad att höra om höjdmeter och misär i 7 olika etapper? Men det blev en bra mix av allting som äventyret bestod utav och jag fick många uppskattande kommentarer efteråt så det blev nog bra ändå, skönt! Hade vart pinsamt att göra bort sig liksom. Fast det kanske jag göra ändå ibland så det kanske man får bjuda på?

Vi ger säsongsavslutningen ändå ett mycket gott betyg, hade jag vart mindre trött så hade det säkert blivit ännu bättre men det är nog marginellt!

Alla bilder från helgen finns HÄR om någon är intresserad!

Leave a Reply