Lite motivation kanske det finns ändå?

Det kanske inte är så illa med motivationen egentligen om jag förmår att utföra ett 3 timmars distanspass på fulldubbad CX med medeltemperatur 3 grader och duggregn? Jag vet inte, jag trodde det skulle vara varmare och jag trodde faktiskt inte att det skulle regna men jag är inte speciellt förvånad. Ett tag kändes det som om det låg snö i luften men sådan tur hade vi inte den här dagen heller, suck.

Jag och Zebran hade i alla fall som mål att rulla i 3 timmar med en medelpuls på runt 70% av HRM (ungefär 140 slag alltså). Eftersom det är nollgradigt om nätterna och rätt blött ute på vägarna så har jag satt på dubben redan. Jag tänker att det är bättre att inte ramla och få lite extra rullmotstånd än att köra omkull bara för att man vill ha mindre rullmotstånd och slätare däck.

Dagens pass bestod i alla fall av upptäcksfärd på Lovön, jag är rätt trött på att snurra samma asfaltssträcka hela tiden så det behövs lite nya vägar och grusväg är ju perfekt såhär års. Jag hittade jättebra vägar och Lovön är ju betydligt större än vad man tror. Dessutom missade jag några vägar som jag såg på kartan sen när jag kom hem, det går att skarva runt ännu mer i alla fall. lovon
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eftersom jag har någon konstig dragning till skogen så var jag naturligtvis tvungen att besöka en stig som anslöt sådär perfekt från vägen. Tyvärr blev den rätt så ovänlig rätt så snabbt så det var bara vända. Men det var helt klart värt ett kort besök, även om jag helst har en MTB när jag cyklar på stigar (jag ska bara bli av med min rädsla för att vurpa på just MTB också).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sen var Zebran rätt trött på grusväg så vi skarvade på med ett asfaltsvarv runt Ekerö och ner till färjeläget vid Jungfrusundet innan vi styrde näsan hemåt. Det blev strax över 3 timmar och jag lyckades näääästan med målet att hålla ner pulsen, 73.5% blev det istället för 70%. Ändå helt ok med dubb och motvind, det är svårt att inte ta i då, man vill ju komma framåt också.

Men det kanske finns hopp om att återfinna motivationen snart, det vore ju trevligt!

Leave a Reply