MTB uppför Ekebyhovs slalombacke

I måndags var jag iväg på en MTB-runda med destination Ekebyhovs slalombacke ute på Ekerö. Tanken var att försöka cykla sig uppför backen med MTB:n! Det visade sig ju vara betydligt svårare än vad som var tänkt.

Det enda som fanns där ute var mörker och ett gäng ledsna snökanoner som står och väntar på minusgrader. Dagen till ära var backen inte ens upplyst vilket kändes lite snålt. Hade Ekerö kommun missat att vi skulle dyka upp eller?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Underlaget var allt annat än cykelvänligt, mest tuvor och högt gräs, halmliknande. Kändes lite som om någon dumpat en halv åker i skidbacken, dessutom var det stor sorkhål och stora stenar rätt var det var. Nej, jag tror att ett halvtjockt lager med snö skulle göra den där backen betydligt mer cyklingsbar (men då blir man väl överkörd av en utförsåkare istället.. )
Foto 2014-12-08 19 08 41
På väg uppför sista lilla kullen innan man når toppen!

Men det gick att ta sig upp ändå (med kraftig betoning på gick) och det tog väl inte allt för lång tid, backen är inte så lång. Utsikten där uppe var väldigt bra i alla fall. Nästan fullmåne dessutom dagen till ära.
DSC_1033-1

Därefter blev det servicevägen ner (jo, vi tänkte inte cykla nedför backen igen) och sen en sväng i Knalleborgs 10 km´s spår! Det spåret är ju perfekt för mig för att bota min MTB-noja! Jag känner redan att det blivit mycket bättre, så snart ligger jag väl där igen med en sten halvt inkilad i valfri kroppsdel! Men utöver det så var det fint i skogen, inte så blött som man kan tro utan snarare ganska fast, känns som om det är lite minusgrader på natten ändå som gör att det stelnar på.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAAtt försöka fotografera i mörkret när man cyklar (dessutom på ojämn väg) är tyvärr inte det lättaste, men det var värt ett försök i alla fall.

Men nu är det bara lite snö som saknas så kommer vintercyklingen bli än roligare och så kan längdskidorna få komma fram ur garderoben! Dessutom kommer skogen bli mycket ljusare med lite vitt på marken!

Skridskorna borde man ta fram också förresten, sååå mycket kul såååå lite tid!!

Leave a Reply