TT10 – 3x3SC1 – BU5

Är det någon som hänger med eller (för att anspela på inläggstiteln)?

Det var vad som stod på mitt träningsschema i afton, man kan ju undra vad allt det ovan ska vara bra till. Jag väljer att inte grotta ner mig i det utan nöjer mig med att konstatera att det är trainersäsong på allvar. Det betyder i sin tur att det är INTERVALLER på allvar (eller allvar och allvar, mest väldigt himla äckligt onödigt tungt och svinigt jobbigt skulle jag kanske säga istället). Det enda som får mig att överleva är musik! A och O!

Idag var det i alla fall en kortare tröskelintervall på 10 minuter, sen 3 intervaller som jag inte minns vad SC1 står för längre (men målet var pulszon 5 i alla fall) och därefter min specialitet, belastningsuthållighet. Kunde man cykla längre sträckor med kadens 60 utan att köra slut på benen fullständigt så skulle jag garanterat göra det. Det är verkligen det som kommer naturligt när jag cyklar, tunga växlar så går det fort framåt. Låga växlar och jag trampar luft och kommer ingenstans.

Dagens pass i alla fall:
20141211
För att inte gå in på detaljer så kan vi sammanfatta det med att det var väldigt jobbigt, SC1-intervallerna var såklart värst, pulszon 5 är aldrig trevlig. Aldrig någonsin! Watten låg väl någonstans runt 250-280 i medel under de fem intervallerna. Om det är “bra” eller “dåligt” har jag ingen aning om (bryr mig nog inte om det heller). Det som är viktigt är att det finns lite motivation till att cykla igen och att det är roligt (även om det är jobbigt). Sen att jämföra watt finns det så många andra som gör så det behöver inte jag göra också.

Kvällens höjdpunkt var annars den nyfunna “jazz-inspirerade” favoriten som höjde watten varje gången den rullade ut ur högtalarna, klockren cykelmusik!

Men nu laddar vi för helg och ännu ett distanspass i misärväder, är det bara jag som saknar Mallorca lite extra såhär års?

Leave a Reply