Där satt den, SOL!

Jag sa ju att det skulle bli minst EN solbild den här veckan, och se! Redan på första försöket så sitter den där, VÅRSOL!

Måndagar är normalt “introduktion till gruppcykling från Brostugan med Fredrikshof som Ledare“-dag (eller normalt ska jag inte säga, inte för mig i alla fall, men klubben kör varje måndag). Jag försöker vara där när jag kan, ibland blir det varje måndag och ibland går det två månader mellan gångerna (ja, det har hänt).

Trots att några klubbkompisar (ja, helt seriöst på riktigt och jag förstår inte varför) frågar mig ibland “varför håller du på med dom där nybörjarna år ut och år in” så tycker jag att det är himla roligt. Nybörjarcyklister lyssnar på vad man har att säga och dom vill lära sig (testa att leda en cykelsugen snabbgrupp och försök förklara vissa grundläggande saker som man måste repetera så ska ni se hur mycket dom lyssnar (ja, en del lyssnar säkert ibland men det är inte på samma sätt)) …

Idag var det oavsett säsongspremiär för min del… och i KORT-KORT dagen till ära (tyvärr fick jag inget bildbevis så det kan väl tvistas om det har hänt eller ej)! OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev typ 35km med 11 glada nybörjare (inkluderat ledarkollegan Gunnar då förvisso). Dagens höjdpunkt var att avsluta med lagtempo på FRA-varvet, det har jag aldrig gjort innan men det blev riktigt bra (och ett PB för mig). Normalt brukar vi bara köra fri fart sista biten där men idag blev det 7 minuter 3-manna lagtempo vilket fungerade också, så det blir nog repris på det fler gånger.

Leendena efter ett riktigt pulshöjande lagtempo är oslagbara, även fast man knappt kan prata direkt efteråt så är alla så himla glada. Det är verkligen något visst med att trycka ut det lilla extra. Normalt så håller vi ju ner pulsen på våra introträningar för att fokusera på själva gruppcyklingen, därför blir det så extra skönt att få trycka till lite på någon sträcka. Oslagbart!
OLYMPUS DIGITAL CAMERABara hålla tummarna för mer solcykling denna vecka!

Leave a Reply