Introcykling med ett gäng nybörjare

I förrgår så var det äntligen dags att få cykla med ett lite större gäng cyklister, äntligen. Onekligen rätt skönt att snurra runt bara några stycken men en större grupp är alltid en större grupp, har sin charm det med.

Vi började dagen med att snurra lite själva på strandpromenaden och njuta av resans hittills varmaste dag. +24 grader och stekhett, riktigt härligt. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag fick sedan äran att ta hand om ett stort gäng nybörjare, mitt rykte hemifrån hade tydligen kommit ikapp mig så när jag fick frågan tidigare på förmiddagen var det svårt att säga nej. Och det är onekligen väldigt härligt med nybakta cyklister, nyfikna och mottagliga för allt man säger. Vi blev ett stort gäng på över 20 personer (lite för stor grupp men det gick ändå helt ok).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev några SPD-vurpor, en halvkrock med två deltagare (den ena lyckades inte hitta rätt växel och fick därför tvärstopp i en brant backe och den andra hade ingenstans att ta vägen) sen avslutade vi med en lite tillstötning med en bil (det gick bra för alla). Det är inte så illa som det låter egentligen, utan sånt som faktiskt händer när man är många nya cyklister. Jag SPD-vurpade ju också i början, titt som tätt (nu var det dock ganska länge sen sist), det händer och det gör inte speciellt ont.

Roligt hur som helst att äntligen vara igång.. nu blir det bara “riktiga” grupper framöver och inga nybörjare för min del i alla fall. Ska bli skoj att få köra runt lite på den här sidan av ön med ett gäng nyfikna cyklister.

Leave a Reply