Klassiker: Velodromen i Sineu och torget i Petra

I onsdags var det dags för en klassiker, velodromen i Sineu och fika på torget i Petra. Det går absolut inte att åka till Mallis utan att ha hunnit med den rundan. Dagen började med lite överläggning och eftersom jag hade 22 personer på min lista och Peder 2 så valde vi att slå ihop grupperna och dela dom rätt av på två. Tanken var att han skulle följa efter mig med hälften av cyklisterna (tyvärr tappade vi varandra alldeles för fort men han hittade rätt till slut ändå). R2-1

Väderprognosen var sisådär, regn låg i luften och trots att det var sol när vi gav oss iväg så blev det rätt snabbt rätt så mulet. Lyckligtvis slapp vi få regn på oss åtminstone. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter ett tag visade det sig att jag inte hade mindre än FYRA barn/föräldrar-konstellationer i min grupp, riktigt roligt på 15 personer. Två av ungdomarna var dessutom bara runt 14-15 år så det var riktigt roligt att ha med ett gäng unga cyklister (dessvärre så piskar dom ju skiten ur en så fort det går uppför, men det är ju en annan sak).

Först anhalt för dagen var Velodromen i Sineu, vi var lite oroliga för regn som sagt och hade det bara ens duggat så hade Velodromen varit big no no men det höll sig torrt så vi kunde nöjt åka några varv innan det var dags att dra mot Petra.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA R1-1

Vägen mot Petra var lite mer trafikerade än vad jag någonsin varit med om, men det gjorde inte så mycket, det rullade på rätt så bra ändå. Väl i Petra blev det en långlunch i halvkylan på torget (lyckligtvis fanns det filtar) innan vi sedan rullade tillbaka mot kusten och hotellet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Såklart obligatorisk after bike vid stranden för att runda av dagen med guidekollegorna. En bra första riktig dag och över 90 km blev det, hade några nybakta cyklister i min grupp och dom skötte sig riktigt bra vilket var roligt att se. Det är verkligen enormt svårt att inte älska Mallis och cykelresa, klockren kombination verkligen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply