La Marmotte: Ingen risk för kyla här inte

Medans det i Sverige är kallt som vanligt (det är ju sällan juni månad är någon vädersensation så jag förstår inte varför folk blir så förvånade varje år) så är det nere i sydeuropa en liten värmebölja i antågande. Den verkar nå Sverige snart också så misströsta inte, snart är värmen här.

Tittar man prognosen för våran vecka nere i Bourg d’Oisans innan La Marmotte så kommer vi garanterat inte behöva frysa, verkligen inte. Precis tvärtom faktiskt.
1

Det där är ju prognosen nere i dalarna, men tittar man uppe på topparna så är det +20 grader och då är vi ändå uppe på över 2000 meters höjd. Herregud, det kommer bli stekta cyklister i mängder. Marmotte kommer nog skörda sina offer i år, tur att det är start 7.50 redan, gäller att ta i lite extra så länge det är morgonsvalt. För blir det 31 grader som prognosen säger och 1-2 m/s vind så kommer det bli kämpigt, rejält kämpigt. Vågar inte ens tänka på hur det kommer kännas uppför Alpe d’Huez, om jag tyckte det var varmt i fjol då det var betydligt mindre grader på termometern så vet jag inte hur +30 grader ska bli.

Jag lider tyvärr av “sjukdomen” alldeles alldeles för tjockt hår och även om det kan te sig som ett icke-problem så är det på cykel, i värme, tvärtom ett ganska stort problem. Är det riktigt varmt så blir mitt huvud stekt, nästan läge att skaffa sig en flint kanske? Fyller ju 30 snart, det är väl nu håret börjar försvinna naturligt ändå? Men det blir säkert fint oavsett, varför klaga? Kunde vart 10 grader och regn också.

Jag har i alla fall införskaffat och packat alla möjliga tillgängliga solprodukter och extra lager av både resorb sport och High5-zero-tabletter. Man får göra vad man kan för att försöka lura solen och överleva utan att bli ett soloffer.
DSC_0398 DSC_0401

Det som glöms av de flesta är solskydd på läpparna, det misstaget gjorde jag 2012 på Mallorca och det gör jag inte om. Brända läppar gör ganska ont och ser ganska illa ut också om man är åt det fåfänga hållet. Läppsyl med SPF30 är det bästa när man cyklar, speciellt om den har “skjutfunktion” så man kan applicera i farten utan att behöva skruva av en kork.

2 dagar till avresa… ÄNTLIGEN!!
Och nej, jag blev inte förkyld igen även om det verkligen kändes så i måndags-tisdags.

Leave a Reply