#MyPower – Är huvudet blont får resten lida

Även fast jag försöker framställa mig själv som en åtminstone relativt normalbegåvad högutbildad människa så visar jag titt som tätt på precisa motsatsen. Men jag brukar tycka det är ok att ha sina “blond moments“. Det visar på att man är precis som alla andra och ibland når inte hissen speciellt långt upp på någon av oss. Men vad gör det?

Jag fick ju glad i hågen min nya InfoCrank, wattmätare, till cykeln i förra veckan. Smolket i bägaren blev ju speciellverktyget (jag trodde mig behöva till vevlagret) som jag inte fått med. Det ska även nämnas att jag letade en extra gång bland alla kartonger och delar efter verktyget, “för inte skickar man väl ett vevlager som kräver specialverktyg för monteringen utan själva verktyget?”. Jo, men sponsrar man med en wattmätare så kanske man får ta att man får köpa sig ett eget verktyg resonerade jag.

Hade jag bara varit läskunnig så hade det ju räckt för att finna verktyget…

Istället väntade jag en vecka med monteringen eftersom verktyget levererades från Tyskland. Igår när verktyget anlände och jag började rota runt i kartongerna och skulle börja montera wattmätaren, så ser jag ju relativt omgående att “Oooups, där fanns visst det där lilla specialverktyget som jag väntat en vecka på“. Så, nu har jag två…

Jaja, vad är väl ett verktyg extra i cykelverktygslådan? Den ena kan ju gå sönder…

Nu sitter den där i alla fall, äntligen!!

Jag är ju “lite” fåfäng med min cykel, det har blivit värre med åren. Oklart om jag gillar den aspekten av mig själv eller inte, men så är det. Jag var lite osäker innan på om det nya vevpartiet och dom nya vevarna verkligen skulle passa med cykeln. Men det ser riktigt bra ut, mattsvart passar perfekt. Dura Ace-vevarna är ju mer silverfärgade med lite svarta inslag, därav min osäkerhet för mattsvart, men det blev jättesnyggt.

Nu ska det bara sluta regna och bli lite långvarigt uppehåll så jag kan provcykla också. Eftersom vädret är så ostadigt så blir det mest korta löprundor på semestern för att hålla igång, skulle gärna dra några mil landsväg men det är inte så roligt i regn direkt. Det är svårt att passa in solluckorna också, men imorgon och på lördag ser det lovande ut. Sen drar ju Ride of Hope (Umeå – Stockholm) igång på måndag så då blir det provcykling så det heter duga, sisådär 100 mil på en vecka.

Tills dess satsar vi på riktig provcykling med WATT(!!) imorgon…

Leave a Reply