Haute Route Triple Crown: GAME ON!

Nej, men lever jag då? Ja, förkylningen är äntligen över! Jag tränade igår och var väl nära döden ett slag trots att det bara var ett 30-minuters pass. Det får man väl kanske förvänta sig dock när man inte rört på sig på nästan 3 veckor.

I sviterna av detta känner jag mig bisarrt omotiverad till att göra någonting över huvud taget. Men förhoppningsvis blir det ändring på det så fort man fått igång systemen igen. Att inte träna gör ju att man blir lat och bekväm, vilket inte är ett läge som jag gillar egentligen. Det känns mer motiverat och välförtjänt att vara lat om man rört på sig åtminstone lite senaste veckan, nu känns det bara förslappat.

Vad gör jag då för att peppa upp mig själv och få igång träningen igen?
Jo, jag anmäler mig till det värsta av det värsta av det värsta kryddat med lite av det värsta blandat med ännu mer av det värsta cykellopp man kan tänka sig. Då kanske ni tänker att “men hon har ju cyklat Haute Route två gånger redan, vad är grejen?”. Jo, 2016 tänkte jag inte bara cykla en Haute Route utan ALLA TRE!! HauteRoute2016
Vad är det för fel på mig?

Jo, men jag har länge tänkt att jag ska dra ner på mina utlandscykelresor för det tar för mycket tid och kostar för mycket pengar. Jag tänker nu att pricken över i:t, kulmen på min storhetstid (nej, förlåt, jag har nog aldrig haft någon storhetstid mer än när jag vägde typ 140 kg), ska bli något riktigt rejält och blir det bättre än Haute Route Triple Crown? Nej, jag tror inte det blir det. Loppet går 2016 sista veckan i augusti plus två första veckorna i september.

Den snabba versionen av Haute Route Triple Crown är:
– Pyreneerna: Anglet – Toulouse – 7 cykeldagar – 820 km – 18300 höjdmeter
– En vilodag: Flyg till Nice
– Alperna: Nice – Geneve – 7 cykeldagar – 855 km – 22100 höjdmeter
– En vilodag i Geneve
– Dolomiterna: Geneve – Venedig – 7 cykeldagar – 906 km – 19700 höjdmeter

Sen är det färdigt efter 23 dagar varav 21 cykeldagar med 2581 km och 60100 höjdmeter! Inställningen just nu är att stoppa huvudet i sanden och förtränga helt vad jag anmält mig till och så tar vi fram ångesten framåt augusti, tror ni det funkar?

Leave a Reply