Klubbyte inför nästa säsong!

Nästa säsong så kommer jag inte att cykla med Fredrikshof IF CK längre utan byta färger till StoCKholm (Stockholm CK alltså). Jag har cyklat med Fredrikshof sen 2012 och känner mest att det inte ger så mycket mer om jag vill tävla och bli en bättre cyklist så då är det bättre att testa någonting nytt. Fredrikshof är en grym klubb, absolut, men det är en motionärsklubb och inte en klubb för tävlande, så är det bara. Tråkigt men å andra sidan så kan ju alla klubbar inte fokusera på allting, det är ju ändå ideella insatser vi pratar om.

I Stockholm CK så ska jag cykla och tävla i DamElit återigen, det var 2 år sen sist och däremellan så har jag varit ganska mellanmjölk och dekis när det gäller att prestera på cykeln. Det har tyvärr inte gått att pressa ur någonting ur kroppen för den har inte svarat men i slutet av den här säsongen vände det och nu ser jag äntligen ljuset i tunneln.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag vill egentligen tävla mest i tempo, eftersom det är det som jag är bra på, men jag ska ge linjelopp och GP en chans. Kommer ju aldrig bli bättre om jag bara kör det jag redan är “bra” på och struntar i det andra, det känns mest fegt och inte så utvecklande.

Jag är livrädd för att jag ska pressa mig för mycket, igen, och få någon slags prestationsångest och därmed strypa min kropps vilja att prestera, igen. Därför så kommer jag ta det så piano som det bara går. Stockholm CK kommer satsa på ett elitlag och ett utvecklingslag för damer, jag valde ganska snabbt att inte ens försöka aspirera på en plats i elitlaget. Utan det blir en plats i skymundan i utvecklingslaget och en satsning på lagom nivå. Ingen press och ingen hets utan tävling på villkor som gör att jag kan prestera utan att det vänder till en negativ spiral av att “jag är för dålig” eller att kroppen slutar svara igen. Förhoppningsvis har jag lärt mig något senaste åren så jag har ganska mycket tilltro till att jag ska kunna ha tillräckligt mycket is i magen för att inte göra samma misstag igen.

Under 2016 ska jag cykla mycket berg också, Haute Route gånger tre och massa annat roligt. Det kommer mer om det senare men det kommer bli ett grymt år oavsett!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply