Utlandslopp under 2016

Planen för 2016 är att köra ett ganska stort gäng lopp utomlands, det är mestadels inte rena tävlingar utan lopp för glada amatörer. Många lopp i Frankrike t.ex. kräver ju licens eller läkarintyg, fast det inte är ren tävling. Oklart varför det är så men antar att det har med säkerhet och ansvarsfrihet om någonting händer att göra.

Året inleds med Mallorca 312, GUD VAD ROLIGT DET SKA BLI! Jag är nere på läger med Stockholm CK och av en händelse så råkar vi vara där samma helg som Mallorca 312. Det var såklart planerat men det fattade inte jag först efter ett tag så det blev en väldigt rolig överraskning. Jag har länge velat cykla det här loppet men det har aldrig riktigt passat in i schemat så det har inte blivit av. Loppet går 30/4 och är 312 km långt med inte mindre än 4300 höjdmeter. Jag har ju kört Haute Route två gånger så det känns inte alls nervöst att det är så långt och så mycket höjdmeter. Mallorca312
altimetria_312_eng
Det kanske bästa med loppet är att det finns en variant som är 167 km kort också om man tycker 312 km är för långt. Det bästa är då att man anmäler sig till samma lopp, och efter 90 km på loppet så kommer man till ett vägskäl och får helt enkelt välja vilken sträcka man vill ta. Jag tänker såklart ta den långa sträckningen, men tänk om man kommer dit och är trött och på dåligt humör och försöker välja den korta? Undra hur många som gör så på riktigt? Jag kan inte se mig själv göra så men man ska aldrig säga aldrig, vad som helst kan ju hända men 312 km är planen!
MALLORCA312_2015_VALLDEMOSSA_KM90,5

Nästa lopp på tur utomlands är Gran Fondo New York i maj, jag körde ju det i år för första gången och kände att en gång till vore roligt. Dels för att förbättra min tid men även för att vi missade att göra några saker i New York som vi gärna skulle åka tillbaka för att göra. Jag är ju ingen storstadsturist egentligen men att kombinera cykellopp med storstadsturistande går helt ok så därför kör jag loppet igen den 15/5 2016. 161 km och 2800 höjdmeter är banan så det är en förhållandevis ok banan, inte allt för kuperad.screen-shot-2015-10-10-at-12-24-36-am1

Därefter hinner det gå några veckor innan det är dags för den årliga veckan i Franska alperna och La Marmotte. I år har jag däremot tänkt att inleda veckan med Gran Fondo Mont Ventoux så jag åker ner redan på fredagen för att kunna köra det lopp på söndagen den 26 juni (La Marmotte går ju lördag veckan därefter). Enda smolket i bägaren här är att jag råkade boka flyg ner till Geneve på självaste midsommarafton(!), men hallå, hur ska man veta det liksom? Det var ju inte som om SAS varnade innan bokning och när jag väl kom på det så var det försent, men vad gör väl det? Flyget går på eftermiddagen så vi hinner fira lite midsommarafton innan vi åker. Loppet är i alla fall 131 km och 3800 höjdmeter och avslutas med målgång på toppen av Mont Ventoux!
1

Därefter packar vi in oss och cyklar i bilen och drar vidare till Bourg d’Oisans för en vecka i alperna innan det är dags för La Marmotte. Den här veckan är en av dom bättre på hela året och rent cykelmässigt så är det verkligen en toppenvecka, jag längtar redan! Den 2/7 cyklar vi La Marmotte, 174 km och 5000 höjdmeter ren njutning. Har jag sagt något om att loppen ovan “inte är så farliga” så kan jag villigt erkänna att Marmotte är ganska jobbigt, till och med väldigt jobbigt. Lägg därtill att det ofta är väldigt varmt i alperna såhär års och att Alpe d’Huez ligger i direkt solljus den tiden på dygnet vi är där. Samt att det knappt finns någon skugga under klättringen så är jobbigt bara förnamnet. I fjol var det över 35 grader när jag gick in i foten av klättringen och eftersom det börjar med en ramp på över 10% så trodde jag redan här att jag inte skulle ta mig upp. Upp kom jag ju, men jag låg ju å andra sidan på asfalten och flämtade ungefär 10 gånger innan jag tog mig dit. Värme och min kropp fungerar inte, jag klarar det inte. marmotte

Sen undrar jag om det händer någonting mer innan Haute Route gånger tre? Det är alltså någon gång i slutet på augusti och början på september som jag ska spendera 3 veckor i Pyrenéerna, Alperna och Dolomiterna och cykla cirka 3000 km och 60.000 höjdmeter i ett svep (eller det är faktiskt vilodag 2 ggr under tiden så i ett svep är det inte, som om det nu skulle göra någon reell skillnad). Ja, nej, ja, jag vet inte, nej, jag säger inget mer om det för det behöver inte sägas något mer om, herregud är allt!

Känner mig nästan lite besviken för jag trodde det var fler lopp utomlands? Fast det är ju ändå 5 stycken, mer än dom flesta andra kör, och det kommer nog räcka till så det blir över. Planen är att klämma ur allt som går under 2016 när det gäller åka utomlands och cykla och sen 2017 ska jag fokusera på andra saker här i livet, typ sambo/familj och ett normalt liv och sånt där som “alla andra” gör.

Leave a Reply