Tillökning i Garminfamiljen

Väldigt länge så har jag haft 3 Garminenheter som jag är extremt nöjd med.

Den första Garminklockan som jag skaffade var en Garmin Forerunner 405 (den blåa till höger på bilden nedan). Jag fick ju för mig runt 2008 att jag skulle springa Stockholm Marathon 2009. Första perioden av min träning så sprang jag med stoppur och ruttade upp min runda i efterhand på Eniro bara för att se hur långt jag sprungit. Sen räknade jag ut en medeltid utifrån stoppuret och det funkade väl hyfsat men kändes lätt omständigt och inte speciellt exakt. Jag fick sen min första Garmin i födelsedagspresent och lyckan var total. Sen har det bara fortsatt och familjen har växt kontinuerligt. DSC_0786-1
2011 anmälde jag mig till Kalmar Ironman och fick kort därefter min Garmin Forerunner 310XT och i samma veva hade jag ju börjat cykla så då skaffade jag mig även en Garmin Edge 800. Alla tre har tjänat mig väl och varit extremt hjälpsamma i mitt idrottande, på väldigt många sätt.

Den har den blåa tyvärr mer eller mindre gett upp, den enda räddningen som återstår är nog att försöka öppna upp den och byta batteri. Den oranga fungerar som den ska men Egden bråkar ibland, ibland vill den inte starta som den ska och dessutom börjar anslutningskontakten slitas sönder. Snart kommer det inte gå att ansluta den till vare sig dator eller att ladda den med andra ord. Över 5 år för den får ändå ses som mer än godkänt. Jag skulle tippa på att den använts i mer än 3000 mil och i alla möjliga konstiga väder och klimat. Minusgrader, kraftig hetta, regn, snöoväder och så vidare..

Därför önskade jag mig en Garmin Edge 1000 i julklapp/födelsedagspresent. Vad jag inte visste var att tomten skulle dimpa ner med både en 1000 i julklapp och med ett par Garmin Vector 2 wattpedaler i födelsedagspresent (jag tror det var för att jag råkade fylla pensionär (30) som tomten kom med så påkostade klappar).
DSC_0787-1
Shit pommes alltså… (får man säga så nu när man är 30?) …

Herregud, helt galet!
Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, helt galet är det, verkligen!

Jag har ju sen tidigare min wattmätare InfoCrank som jag är extremt nöjd med, problemet är bara att den sitter på EN cykel, dom här kan jag ha på ALLA cyklar. Hörde ni det?? JAG KAN HA WATT PÅ ALLA CYKLAR!!

Sen om mitt liv kommer bli så mycket bättre för det kan man ju diskutera, men roligt är det! Prylar ÄR verkligen det roligaste som finns. Speciellt cykelprylar och tekniska sådana!

Leave a Reply