Långfärdsskridskor på Norrviken

Det gäller ju att variera sig och inte bara ägna sig åt en sport, så varför inte åka långfärdsskridskor när tillfället ges? Tyvärr är jag fortfarande för dålig kunskapsmässigt för att våga mig ut på “öppet hav” så den plogade banan på Norrviken är ungefär så långt jag har kommit hittills. Men jag har börjat närma mig SSSK så kanske nästa säsong så kan det bli lite variation i terrängen och riktigt fina isar?

Igår så visade sig tyvärr inte Norrviken från sin bästa sida, det var skrovligt bitvis och mycket sprickor här och var. Helt åkbart och trevligt, men inte tipptopp. När jag var där sista gången förra säsongen så hade det precis regnat på isen och sen frusit på så det var spegelblankt och helt slätt. Sådana förhållanden kan man ju bara drömma om, tyvärr. Men men, det blev nästan 8 km och en fin eftermiddagstur!

Nästa gång kanske det får bli en runda på en annan is i alla fall? Finns ju flera plogade banor i Stockholmsområdet så det borde man ju våga sig på. Dreviken kanske?
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ändå lite vackert, fast isen inte är spegelblank och himlen är molnig.

Leave a Reply