“Plattrunda” på Mallorca

Dagens plan: Plattrunda i zon2-3 (på en femgradig skala) i 2-3h! Vi har delat in oss i 4 grupper där alla ska vara på ungefär samma nivå, i vår grupp blev vi 8 personer idag.

Men vad tror ni resultatet av turen blev då?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi började dagen med en punktering och sen hade vi lite växelstrul och tappade en person på grund av det så då var vi bara 7 personer kvar. Därefter blev det en blandning av väldigt jobbigt stundtals och sen ibland ganska lugnt. Men det kanske man borde ha räknat med? Att cykla i grupp och få till lugn körning är nästintill omöjligt. Stundtals var vi bara 5 i rotation och när det var som värst så var dom 2 kvar (då hade jag kastat in handduken). Det är roligt att köra fort så man ska väl inte klaga egentligen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Men oavsett tempo så är det synd att klaga, det blev stundtals hårt och det är väl bara gilla läget. Vi fick ihop 90 km ungefär och ett besök på torget i Petra för en snabbfika och sen blev det en lunch i Port de Pollenca innan vi rullade sista km hemåt. 

Min enda reflektion såhär långt är att, herregud vad cyklister det är på den här sidan av ön och den här tidpunkten på året. På gränsen till för många, trafikstockningarna avlöser varandra om man väljer fel vägar. Vill man ha lite mer kvalité och mindre cyklister så ska man nog hålla sig borta från både Pollenca och Alcudia och välja något i mitten på ön eller mer åt Palmahållet.

Imorgon blir det hur som helst berg, tyvärr lite dugg i prognosen för natten/tidig morgon men det kan man väl leva med. Det har säkert torkat upp tills vi ska ge oss iväg. Oavsett så är det ju tusen gånger bättre än det väder som Sverige bjuder på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply