Misärens ansikte, regn på Mallorca!

Vad gör man när det regnar och regnar och man befinner sig på Mallorca? Ja, vi väntar ut regnet (tror vi) och cyklar mot ljusare delar av ön (tror vi) och förhoppningar är stora på att vi ska möta torra vägar på andra sidan ön. Jag vet inte om det blev så mycket torra vägar, antingen regnade det från marken eller från luften, kändes som om det alltid kom vattnet från något håll. Men det var inte 2-3 grader som hemma i alla fall, alltid något!

Dagen började med en punktering efter 793 meter… trasigt däck och vi lämnade stackars Erik i servicebilen och tänkte att dom fick köra ikapp oss.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
40 km senare stannar vi och inser att Erik fortfarande inte anslutit, vi väntar en stund på servicebilen men folk fryser så vi rullar vidare utan honom. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I Sant Joan når jag mitt personliga vägskäl, planen var 150 km (och en klättring upp till San Salvador som ligger utanför Felanitx). Jag vill varken köra långt i det här vädret eller köra en klättring (eller vänta på dom andra när dom kör) så när gruppen efter 50 km svänger mot Felnatix så sväger jag mot Petra och beger mig hemåt. Känns fantastiskt att ha så bra koll på ön att jag bara behövde rulla sista 50 km solo utan att kolla på kartan en enda gång. 100 km kändes lagom idag, jag behöver inte överprestera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det fortsätter att regna så gott som hela vägen hem, lite dugg och lite mer. Det blåser men lyckligtvis lite sida/med så jag lider inte så mycket av att vara ensam. Efter 90 km börjar jag bli lite hungrig (och grinig) så det blir en riktig lyxfika (cola och chokladbar från SPAR Supermarket), flådigt värre. Men tillräckligt för att ta sig hem med gott humör, fanns ingen riktig lust för att sitta och fika ensam när man är kall och blöt och så nära hem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väl hemma blev det cykelvård i det fantastiska duschrummet för cyklar som hotellet har.. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Misärens ansikte…. 

Tyvärr så är det ju tydligt att mina förkylningar som avlöst varandra senaste tiden satt spår på formen, jag är i sjukt dålig form helt enkelt. Jag lyckades dessutom gå upp typ 5 kg i vikt senaste 3 veckorna (hur lyckas man?). Lite av mitt signum, när jag är risig och inte kan träna så tycker jag synd om mig och moffar crap istället. Jag hoppas jag är i tillräckligt gott slag för att överleva Mallorca 312, jag är inte helt övertygad om det själv. Den som lever får se, på lördag smäller det!

Imorgon ska vädret bli bättre så då kanske det blir en kort bergssväng!

Leave a Reply