Variation förnöjer, mot Enköping!

Är det cykelhelg så är det cykelhelg! Lördagens runda gick med Fredrikshof Stäket mot Enköping och sen tillbaka till Stäket igen. Eftersom jag varit i Roslagen i torsdags och söderut över Södertörn i fredags så kändes det helrätt med Uppland och en tur mot Enköping i går. Det var en mellangrupp med tempo 28-30km/h och 140 km som utannonserades och det kändes precis lagom och mysigt.

Återigen en perfekt dag med strålande sol och sommarvärme, det blåste lite men ingenting som inte gick att hantera. Jag är tyvärr lite seg i benen (mina gamla problem som sitter i lite svårigheter att andas korrekt när jag anstränger mig) så lugna rundor är precis vad jag behöver för att försöka komma igång igen med korrekt andning.

Vi blev ungefär 17 personer (några avvek efter vägen så hem var vi 13) och halvvägs blev det en fika vid vattnet i Enköping. Jag tog en räkmacka, naturligtvis! OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAVäl tillbaka vid Stäket 138 km senare så kändes det som en fantastisk runda, väldigt fina vägar och inte alls så mycket bilar. Bilisterna kändes lite vänligare än ute i Roslagen där det blir lite väl hillbilly-style ibland.

Jag har aldrig cyklat med Hofvet Stäket innan men däremot har vi ju lantställe strax norr om Järlåsa så vissa av vägarna kände jag igen eftersom jag brukar cykla till landet ibland. Superroligt med nya vägar och nya cyklister hur som helst, toppbetyg! 

Leave a Reply