Inte mecka innan race?

Det här med att inte mecka innan ett viktigt race, det gäller väl inte hjullager eller hur? DSC_0984 DSC_0986I lördags när jag kom hem från min runda så tyckte jag att bakhjulet hade känts lite konstigt. Jag kände på allt som gick att känna på och hittade ganska snabbt att kassetten glappade rejält. Sen har det varit mer eller mindre kaos i huvudet. 

Efter mycket om och men så plockade vi (läs: min sambo) isär hjulet igår och konstaterade att lagren var totalt slut. Rostiga och dana, utslitna och glappande. Idag har vi därför införskaffat nya lager. Nya lager var inte det lättaste, men turligt nog hade Pedalogerna ute i Bromma kvar några Maviclager som stämde överens med vad jag behövde. Annars hade jag fått panikbeställa nya hjul, för ingen i Stockholmsområdet säljer dom jag har och jag tänker absolut inte testa en ny hjulmodell på Haute Route.

Nu har jag nya lager och hjulen rullar förhoppningsvis bättre än aldrig förr. Det känns lätt panikslaget att ha gjort det här så tätt inpå loppen, men jag hoppas att det inte ska vålla några problem. Turligt nog är Mavic på plats hela Haute Route så det går att få experthjälp om det skulle skita sig, vilket känns väldigt tryggt och skönt.
HauteRoute-S5-1
2015 års sponsorbild deluxe… 

Nu kan väl inget mer gå fel, eller? Håll tummarna!

Jag har några kg bagage jag måste trolla bort och sen är jag ready to go på onsdag!

Leave a Reply