Mitt första omslag!

Men titta, vems namn är det som står på framsidan av senaste numret av Cykla? 
Ok, ni får väl leta rätt rejält för att hitta det… men ändå… 

Tror tyvärr inte det här kommer leda till någon större berömmelse och rikedom, men jag kan ju låtsas så länge åtminstone. Artikeln kom till när Thomas från Cykla ringde och ville prata lite regncykling. Jag har tydligen framställt mig själv som en inbiten regncyklist här på bloggen, vet inte om det stämmer överens med nuläget egentligen? Jag skulle ju aldrig gå ut på en fikatur i regn, knappt ens molnigt, eller motvind, usch!

Däremot att cykla lopp, tävlingar, viktiga träningar inför viktiga mål, ja, då får man väl stå ut även med det. Det här året har jag cyklat väldigt lite efter fjolårets Haute Route Triple Crown så tror faktiskt inte jag varit ute så mycket i regn just i år. Däremot har jag ju gjort mina pass i regn, minns speciellt Siljan Runt för något år sedan när det var hällregn och typ 4-5 grader. Jag hade dagen till ära klätt mig i kort-kort också, kanske inte optimalt.

Devisen, kläder efter väder gäller faktiskt, även på cykel. Ska jag ge konkreta tips så är Castelli Gabba 2 Jacka och långbenta cykelbyxor de bästa regnkläderna jag har. På fötterna kör jag vattentäta (nåja) Sealskinz och skoskydden Velotoze. Sealskinzen håller INTE fötterna torra i flera timmar av hällregn, men 1-2 timmar hällregn och desto fler timmar av duggregn. På händerna har jag också Sealskinz, fast handskar och inte strumpor. Det viktigast är egentligen att försöka hålla sig varm, blöt blir man nog oavsett! En assaver räddar rumpan och ryggen från mycket blöta också så det rekommenderas verkligen varmt, ovärderligt tycker jag när det regnar rejält.

Artikeln fick ett uppslag i alla fall, läs mer i tidningen och skicka gärna en fråga om det är någon som vill ha fler tips på konkreta saker som går att göra vid regncykling. 

Nu kanske bloggen får sig ett uppvaknande också i samband med detta, jag har haft annat fokus senaste månaderna. Livet kommer i vägen ibland, men förhoppningsvis blir det lite mer frekventa uppdateringar framöver, hoppas vi i alla fall!

Leave a Reply