En anledning att skärpa sig

Äntligen har jag fått en anledning att skärpa till mig och börja cykla lite mer. Jag vågar knappt kolla min Strava men jag tror inte jag når upp till ens 400 mil i år. I fjol var jag farligt nära 1000 mil men det var ju mest Haute Route TC´s fel. Jag cyklar förvisso till jobbet utan att registrera eftersom det är så kort, men det blir ju knappt en mil om dagen så det gör inte så stor skillnad för statistiken skulle jag tippa. Utöver det har det blivit alldeles för lite cykling, tror knappt 5 gånger senaste kvartalet.

Nej, nu har jag fått en anledning att skärpa mig och det tänker jag tala om vad det är i ett senare inlägg (ja, jag gör som alla andra och försöker skapa dramatik över något som är totalt odramatiskt). Hur som helst, eftersom jag somnade i soffan strax efter 22 igår så var det ganska lätt att komma ut tidigt i morse. Skönt att rulla på tomma vägar.

Eftersom fantasin är obefintlig så blev det en favorit i repris, Lovön! Däremot tog jag en annorlunda väg dit så det blev i alla fall lite nya vägar. Det var runt nollan så det var lite småkallt men inte så farligt så fort jag kommit igång lite. Frös om fötterna och insåg att det börjar bli dags att plocka fram Wölvhammersarna!   Jag har fortfarande världens snyggaste CX alla kategorier, älskar den!!

Känns skönt att kolla Strava efteråt och se den hårda verkligheten av vad jag själv definierade som en lugn runda i sakta mak. Tydligen tyckte mitt hjärta något annat. Nog för att jag tränat mycket annat senaste månaderna men att cykla är helt klart något annat. Det är svårt att säga emot det när det ser ut såhär fast jag tycker det var lugnt.
Förhoppningsvis kan det bara bli bättre nu…

Leave a Reply