Mallorca312 – REVANSCH!?!

2016 körde jag och Robert Mallorca312 tillsammans med ett gäng från Stockholms CK. Vi höll ihop hela loppet medans de andra körde i eget tempo så att säga. Tyvärr blev loppet för vår del ett mindre debacle. Det var regn och kallt vid start, eftersom det blir så himla halt på Mallorca när det regnar och vi skulle upp i bergen direkt från Pollenca så var det ju redan där dömt att misslyckas. Jag vågade inte stå på utför och var långsam som vanligt uppför. Såg massa krascher och bitvis var det såphalt. På väg ner från Puig Major mot Soller så kommer jag runt hörnet i en serpentin och ser hur en man tittar upp ur diket med blodigt ansikte, han hade väl precis kört ner i diket antar jag.

Sen struntade vi i första matdepån, det skulle vi inte ha gjort, några mil senare var hungersnöden total och vi började hallucinera om pommes och friterad kyckling. Jag behöver väl inte säga att vi bara kom runt 200 km någonting och inte hann ge oss ut på sista rundan för att slutföra det vi hade tänkt oss, nämligen cykla hela sträckan på 312 km! Sedan dess så har vi båda tänkt att någon gång ska vi ha revansch, det här var ju inte något värdigt sätt att genomföra loppet och vi måste komma hela vägen runt!

Så, vad passar väl bättre än att ge sig själv en egen härlig julklapp såhär i juletider?

För några veckor sedan kom jag på att jag skulle ha långhelg över Valborg (vi har klämdag på mitt jobb så jag är ledig i 4 dagar). Min sambo är samtidigt på konferens i Sydafrika (ja, fint ska det vara, själv fick jag åka på konferens till Djurö med mitt jobb) så varför ska jag häcka ensam hemma när jag kan vara på Mallorca? Ställde fråga för någon vecka sedan, ingen ville följa med så jag gav upp och la ner det. MEN, sen nappade helt plötsligt Roberto och nu har vi en långweekend, 5 dagar, på Mallorca att se fram emot sista helgen i April. Vi ska ju redan ner 10 dagar över påsken, början på April, så det blir årets andra Mallorcaresa inom loppet av bara en månad, men vad gör väl det? Mallorca kan man väl aldrig få nog av? Inte jag i alla fall, jag älskar ön!

Här är de 312 km som vi ska ta oss ann, start och mål i Alcudia där vi även kommer bo. Vi har faktiskt boka hotellet precis vid starten/målet så det ska vara extra nära.

Himla roligt ska det bli, ännu en till anledning att hålla igång vinterträningen! Längtar!

Leave a Reply