Ett isfruset Färingsö

Gårdagens söndagstur gick ut på Färingsö utanför Stockholm, Färingsö är ofta ett riktigt köldhål och än värre blir det på vintern. Termometern visade stadigt 10-12 minusgrader och jag hade tyvärr för lite byxor på mig så jag frös som attan om allting nedanför naveln typ. Vet inte vad jag tänkte när jag bara tog ett par byxor på mig, jag vet ju att smärtgränsen för långkalsonger går någonstans runt 6-7 minusgrader. Men men, är man dum så får man skylla sig själv, så är det ju.

Även om det var stelfruset och riktigt kallt, så var det ganska skönt ändå. Snörena vägar och nästintill ingen trafik. Även om bilisterna ute på Färingsö ibland kan vara lite hatiska mot cyklister så tycker jag inte det märks vintertid, vilket är skönt. Utöver att det är 12 minus så behöver jag jag t.ex. inte få nyllet nedspolat av spolarvätska.

Hur som, nästa runda blir det dubbla eller trippla par byxor, då ska benen minsann inte frysa! Jag har inga som helst problem med kyla och att vara ute, så länge jag klär mig rätt vill säga. Blir det för lite kläder däremot så blir det ju rätt obekvämt rätt fort.
Jag älskar min CX, den är sååååå snygg!

Leave a Reply