Äntligen är vi på plats!

Äntligen är vi plats på favoritön! Dagen började med uppstigning redan 04.00 och prick klockan 13.00 hoppade vi upp på cyklarna och drog iväg från hotellet här i Port de Pollenca. Eftersom vi alla var trötta och hungriga efter flygningen så var planen 5 km och sen lunch, det kändes lagom. Vi fikade på torget i Pollenca, som precis som många torg i Mallorca, är himla mysigt och känns verkligen genuint Mallorca!

Efter lunchen så rullade vi uppför Lluc-backen som är en liten klättring på 5-6 km och sen väntade dagens belöning när vi fick rulla nedför Col de Feminia som väl är den bästa utförskörningen på Mallorca. Svepande serpentiner och sen avslutas det med en flera km lång rak utförslöpa som i folkmun går under benämningen “Världsmästarvägen”. Imorgon blir det en riktigt runda, 130 km är planen och ett besök i Velodromen i Sineu och terassfiket med den fantastiska utsikten i Montuiri.Leave a Reply