Är säsongens sista vintertur gjord?

I söndags kändes det lätt onödigt att åka omkring med 240 dubb per däck, speciellt när jag mötte en klunga med landsvägscyklar. Då var avundsjukan total, varför har jag dubb liksom? Det var väl mest på grund av lathet och oro för att det kanske inte var helt isfritt där ute, det är faktiskt svårt att veta. Nog för att prognosen sa 6-8 grader varmt men det är kallt om nätterna och räcker med att vägbanan ligger i skuggan såhär års så kan det vara is. Jag fick slita lite onödigt med dubb på asfalt men det var väl å andra sidan bra träning kanske? Det känns skönt att detta antagligen var säsongens sista dubbrunda!

Om 2 dagar åker jag till solskensön Mallorca och sen räknar jag med att det är sol sol sol sol sol och vår på riktigt när jag kommer hem 10 dagar senare. Det kan såklart vara snö och minus fortfarande då men jag håller tummarna för bra väder och vår!

Det var hur som helst väldigt skönt att cykla på bara vägar i solsken, även om det blåste en hel del så kändes det som om våren äntligen är på väg. Jag vet inte vad det är, även fast det är den trettiotredje våren jag upplever så känns det lika fantastiskt varje gång!

Hoppas på en lång och rolig cykelsäsong som innehåller betydligt mycket mer cykel än fjolårets typ 300 mil eller vad det till slut blev. Jag cyklade ingenting i princip förra vintern och efter min syster var med om en svår olycka i slutet av juni så cyklade jag typ 3 gånger och det blev aldrig någon riktig säsong. I år har jag redan fått ihop 130 mil ungefär och hoppas på att dubbla det efter Mallorca! Ska bara försöka hålla mig frisk, det har varit en tradition annars att antingen åka ner förkyld eller bli förkyld efter en vecka där nere. Hoppas på att bryta den trenden i år!

Leave a Reply