Dags att bocka av favoriterna

Igår var det äntligen dags för den första riktiga rundan här på ön. Vi var 13 cyklister som gav oss iväg med vårfriska ben. Kändes lite som en flock med får ute på grönbete för första gången i år. Det är alltid ovant med racern om man kört mycket MTB under vintern men det går ofta snabbt att vänja sig vid smalt styre och smala däck.

Rundan gick hur som helst via vattnet bort mot Alcudia och sen inåt landet med Velodromen i Sineu som dagens första anhalt. Väl där så är det obligatoriskt att snurra några varv och sen är både benen och lungorna mer än döda. Förstår inte hur timrekorden på bana går till men de sätts ju av proffscyklister å andra sidan.

Efter Velodromen åkte vi vidare mot Montuiri och terrassfiket som har så himla fin utsikt. Där hade vi stämt med lite cykelkompisar hemifrån och det var roligt att ses på en fika mitt på Mallis.Det var väldigt varmt uppe på terrassen och det känns som om finvädret äntligen kommit till ön efter att det var rätt ostadigt senaste veckorna.

Hemvägen gick sen via Petra och underbar medvind utför Ravinvägen som går från Petra ner till havet. Lyckades klämma till med PB på den sträckan, vilket var roligt för jag har ändå bombat på där 6-7 gånger tidigare. Tyvärr fick vi sedan lite sidvind som var en aning jobbig men vad gör väl det. Vi passade även på med ett nostalgiskt besök i Can Picafort där flera av oss träffades för första gången 2012. Dessvärre hade stammisbaren stängt så vi rullade hem tomhänta. Kanske var bra det i och för sig.

Väl hemma blev det en drink vid hamnen här i Port de Pollenca, sämre kan man ha det!Leave a Reply