Skillnad på vind och vind!

Herregud vilken runda vi hade idag, det är verkligen skillnad på vind och vind. Egentligen hade vi planerat en 17.5 mil och upp till San Salvador och Cura (2 klättringar) men när vindprognosen sa 12-13m/s och upp till 20-21m/s i byarna så var det ganska enkelt att revidera planen. Vi beslöt oss för att försöka dra oss mot bergen fast fortfarande nere i dalen och försöka söka skydd på lite mindre vägar. Tanken var väl att det skulle finnas lite vindskydd där så det gick att cykla på ett säkert sätt.
Jag måste ändå mena att det blev en relativt bra dag, visst blåste det och ibland kändes det som om vi skulle blåsa av vägen men det var bara ett fåtal gånger. Vi var majoriteten av rundan skyddad av vinden så det var skönt. På hemvägen blev det dessutom lite medvind och storm i ryggen gör ju att det verkligen går undan. Imorgon ser prognosen lugnare ut så då blir det nog den där 17-mils rundan istället!

Leave a Reply