Dagen då Exan dog..

Efter 2 lite längre dagar och framför allt med gårdagens nästan 18 mil så var det dags för en riktig glassrunda. När de andra stack iväg till Formentor (40 km t-o-r) så hängde jag kvar på hotellet och gjorde lite ärenden och passade på att tvätta(!) bland annat.

Sen lagom till lunch rullade vi iväg några km till Cala Sant Vicene för lite lunch och glass i solen nere vid havet. Jag har aldrig varit där innan men har förstått på många andra att det är väl värt ett besök. Det var väldigt fint där nere vid havet och det kändes som en lagom runda dagen till ära. Jag kände mig lite sliten i benen så ville inte cykla långt.

Sen dödade jag Exan(!)..  min älskling, som varit med mig i 2000 mil nästan och 5 år!!

Vet inte vad och varför, rullade bara och plötsligt brakar det till och växelörat går av och bakväxel + kedjan far all världens väg. Lyckades låsa bakhjulet snabbt för jag hörde ju att det höll på att gå åt helvete men tyvärr fick sadelstaget ett rejält slag och sprack. Hjulet klarade sig nog med bara en eker som fick en liten smäll, tur det i alla fall. Bakväxeln är körd och antagligen framväxeln också. Det tråkigaste är såklart ramen, visst att den går att laga men det kommer ju aldrig bli samma cykel igen. Så det får nog bli en uppfixning och möjligen att hon får komma ut på någon fikatur framöver men som “vardagslandsvägscykel” har Exan gjort sitt!

Nu blir det hyrcykel resten av resan..

Leave a Reply