Ma10 – Favoritvägen på Mallorca!

Igår tog vi bussen ner till Andratx för att sedan avverka hela Ma10 upp till Port de Pollenca. Det finns många fina och bra vägar på Mallorca, men Ma10 är ändå favoriten. Morgonen såg lite molnig ut och sådär, men vi visste att det skulle spricka upp och bli sol så det var inte så mycket att bry sig om. Sträckan börjar dessutom med en klättring direkt så även om det kanske var lite småkyligt egentligen så åkte armvärmare och väst av redan efter några km. Sedan var de av resten av turen så det blev varmt och fint!

Jag måste säga att jag älskar Ma10, det är en så underbar sträcka på så många olika sätt. Den enda riktiga klättringen som är något att tala om är Puig Major som är ungeför 14 km från botten vid Soller upp till toppen. Sedan är det mer böljande, några km upp och några ner. Ibland går det ner i bara några meter och så upp igen, det hinner aldrig bli riktigt tradigt utan det är hela tiden upp och ner. Efter att ha cyklat så mycket nere i sydeuropa så känns bergen på Mallorca “enkla” medans första gången 2012 när jag var här så trodde jag att jag skulle dö mer än en gång under klättringarna.

Dagen blev precis så underbar som vi hade förutspått, visst hade kanske himlen kunnat vara lite blåare men vad gör ju det? Underbart! 10 tummen upp och 10 möjliga!

Imorgon blir det Sa Calobra! Jag är inte i toppform och för tjock (som vanligt) så jag tänkte mest ta mig upp, inte pressa för någon tid för det har jag inte i mig. Ganska mysigt ändå att bara cykla och inte behöva jaga någon tid. Kommer bli fin fint det!

Leave a Reply