CXSM – 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen började med ett besök på CX-SM i Stora Skuggan, Stockholm. Trots idel regn hela fredag + natten mot lördag så bjöd dagen på fantastiskt väder för att vara mitten på november. Det blev förvisso lite kallt i Conversen efter några timmar, men det kanske var självförvållat? Jag tror i alla fall att regnet gjort banan betydligt mer tungkörd och lerig än vad den annars skulle varit. Det såg rejält segt ut på vissa partier och jag är glad att jag inte fått totalt storhetsvansinne och försökt anmäla mig. Efter mina 10-talet MTB-turer i skogen i år har jag säkert legat i blåbärsriset 2-3 gånger per tur så jag behöver lite mer övning innan jag ska ge mig i kast med tävlingar i varesig MTB eller CX. Det är ganska skönt att stå vid sidan av ibland också!

I damernas race plockade Emma Johansson stekande (nej, inte lekande utan stekande) lätt hem segern med en marginal på runt 2 minuter om jag inte minns fel!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här är Emma på väg ut på sista lilla loopen på sista varvet. Ohotad ledning och solokörning i princip från start till mål. Silvret gick till Angelica Edvardsson och bronset till Åsa Erlandsson! Jenny Rissveds hade andraplatsen ganska länge men blev sedan passerade av både Angelica och Åsa som fightades sida vid sida ganska många varv. Men Angelica drog ifrån på något av slutvarven!

Lisa Nordén hade ingenting med topplaceringarna att göra och personligen tycker jag inte det är så jätteförvånande även om jag såklart hade sett fram emot den där stjärnduellen som nu uteblev. Men jag bara tror att tempo och CX är längre ifrån varandra än vad linje och CX är. Jag tycker en sjätteplats är grymt ändå och skulle hon satsa på CX så skulle hon säkert kunna bli mycket mycket vassare. Det är kul att hon ställer upp och bjuder upp till kamp i alla fall.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I herrarnas lopp blev det också en ohotad vinnare i form av Calle Friberg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Där tror jag Emil Lindgren knep silvret och Matthias Wengelin bronset, det var lite för många herrar för att ha riktig koll exakt på vad som hände. Det var i alla fall bra fart bland herrarna och hopphindrena vållade en hel del problem för många. De flesta valde att hoppa, de flesta med framgång, men en del gjorde riktiga vurpor, och en del tog det säkra före det osäkra och sprang över. Jag tycker allting såg lika galet och jobbigt ut.

En fin dag i solen med massa trevliga cykelkompisar som sällskap blev det i alla fall! Toppbetyg!

Leave a Reply