Vardagsrumsträning 2.0!

Nu har jag tagit det här med att träna i vardagsrummet till nästa nivå, utöver att jag kör ett pass på trainern så försöker jag alltid få in lite bålstyrka när jag ändå håller på. Jag tror att som cyklist så kan man aldrig träna för mycket bål och att kombinera det med ett cykelpass är någonting som i alla fall passar mig väldigt bra. Igår körde jag en bana på cirka 2.5 mil och sedan nedvarvning för att komma upp i en timme. trainer_screenshot_small

I cykelsammanhang är en timme extremt kort men det är så jag valt att använda mig av trainern. Ska jag harva i timmar så går jag hellre ut…. tyvärr så är jag “mellan CX:ar” just nu så om jag inte spontanköper dubbisar till min MTB så får jag vänta ett litet litet litet tag till och sen bjuda både mig själv och bloggen på lite mer utecykling. Det är ju DET som är det härliga med cykling! Frisk luft och härlig natur!

Jag har i alla fall fått för mig att jag “behöver” (eller behöver och behöver, men det underlättar träningen) en så kallad pilatesboll för min bålträning. Dumsnikig som man är ibland så blev jag överlycklig när XXL reade ut en rackare för endast 49 kr. De lite finare bollarna, med en fint varumärke på, kostar typ 6 ggr så mycket! Men … Ehrm…. ganska snabbt insåg jag ju att man i det här fallet verkligen fick vad man betalade för… en nära döden upplevelse av rang och den lilla bollen ser mer ut som en pannkaka när min rumpa hoppar på. Visa av erfarenhet så vet jag att det är kvalitéen på bollen som sucks och det är inte så att min rumpa är för tung…. såååå mycket julmat har jag ju faktiskt inte ätit så jag börjar punktera pilatesbollar hit och dit!
ball_small

Jag börjar inse varför det här “anti-burst”-skyddet som de dyrare bollarna hade kanske är någonting värt att betala för. Om inte annat så kanske reflektionen blir än tydligare när jag ligger platt på vardagsrumsgolvet med en punkterad plasttrasa under mig…

Om inte annat så blir situps:en tusen gånger mer krävande med en totalt instabil boll så dumsnikigheten kanske var någonting positivt ändå? Jag väljer att tycka det… åtminstone så länge bollen är intakt!

Leave a Reply