Annorlunda naturupplevelse på kvällens cykelpass

Äntligen dags för ett cykelpass utomhus igen och vädret visade sig väl (typ) från sin bästa sida. Tror inte man kan begära så mycket mer än 6-7 minusgrader och lätt snöfall i mitten på januari, iaf inte på den här sidan av jordklotet.

Planen var att ta sig ut till Ekerö, ner mot Jungfrusundet eller Knalleborg som området heter och sen hitta in i den 10 km´s slinga som går där. Jag åkte skidor där i fjol så jag visste redan innan att det är ett fantastiskt roligt spår som bjuder på många höjdmeter, mycket backar, mycket upp och ner och mycket mycket mjölksyra! Eftersom det inte har snöat så mycket i år så går det perfekt att cykla där just nu, underlaget är ganska hårt och det ligger lite lite snö som inte stör så mycket (snart blir det kanske mycket snö och skidspår och då ska man nog absolut hålla sig borta).

På vägen ut så stötte vi på den här lilla filuren… (lite äckelvarvning nu, så blunda för guds skull om blod och inre organ INTE lockar).
fox_1

Jag vet inte vad det är med mig och djur, men jag har en enorm fascination för vilda djur. Ser jag ett rådjur t.ex. kan jag lätt stå och stirra på det i en kvart och ändå inte tröttna. Att hitta en räv som festar loss på ett stackars dött och genomfryst rådjur är ju extremt fascinerande och kanske ingenting man får chans att fota varje dag.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter att de stackars djuren fått sina 15 minuter så begav vi oss in i skogen! Och hej vad roligt det var. Verkligen HELT perfekt spår att cykla i. Alla mina minnen om branta backar både upp och ner från mina skidturer där ute i vintras visade sig stämma mycket väl och det gick minst lika bra att cykla där som att skida. Det är ju inte speciellt tekniskt, det är ju bred och platt mark med fåtalet stenar/rötter (typ inga) utan mer flow men ändå lekfullt. Underlaget blir ju ännu bättre när det ligger snö på marken, lite motorcrosskänsla ungefär. Mycket kul! Cykling när den är som bäst! Vuxendagis!
GigantLight_1HumleDumle_1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En väldigt fin vinterkväll på två hjul, väl värt den lång biten ut till Knalleborg! Över 3h i sadeln och nästan 5 mil är ganska bra för en vanlig onsdagskväll i mitten på januari! De 10 km:erna i skogen var såklart kvällens höjdpunkt och det är löjligt roligt att cykla omkring och slira i snön.

Nu blir det välbehövlig vila, låååååååång sovmorgon imorgon och ingen himla morgonträning. Trött är bara förnamnet!

Leave a Reply