Revansch i Judarn hetsad av Piff och Puff!

Ännu en kväll ute i skogen! Den här gången var planen att åka till Judarn för revansch, jag och Batman tog ju nästan 1h30min på oss sist och när vi insåg att rekordet på banan är 34 minuter så var ju pinsamhetsfaktorn ganska hög. Men å andra sidan så cyklar ju Batman omkring på en 15 kg tung och hybrid och jag är ju kvinna, hur långsamma är inte vi? Nej, det där är nog ingen ursäkt som biter. Batman dök dessutom upp på en sprillans ny MTB (fast han senast igår svor på att han minsann inte skulle köpa någon. LÖGNARE)!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den här gången hade vi dessutom bestämt träff med Piff+Puff + följe! Ska man cykla snabbare än vad man gjort innan och kanske inte stanna för att snacka hela tiden så finns det väl ingen bättre morot än lite snabba skogscyklare?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Reflexväst var temat för kvällen! Piff (eller var det Puff?) hade tydligen förvärvat sin redan 1975, mycket imponerande!

Vi tuffade i alla fall iväg in i skogen och jag tog jumboplatsen för jag trivs ganska bra där bak (höhö) när jag kan cykla i mitt eget tempo och fokusera på att överleva! Det blir en väldigt fin effekt när 6 cyklister kör omkring i bäckmörkret med varsin pannlampa!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piff och Puff tyckte tydligen inte att jag skulle ha jumboplatsen själv hela tiden så dom turades om att försöka hetsa mig. Jag vet inte om det gick så bra? Det var jobbigt i alla fall och jag vurpade NÄSTAN inte alls… det var bara två små incidenter. Ena gången halkade jag på en hal bergshäll (ett parti där man var tvungen att släpa sig upp till fots) och slog vänsterknät rätt ner i stenj’veln &¤%& #¤& #. Lyckligtvis var det vänsterknät, förra gången landade jag ju på en sten med högerknät och har ett fint blåmärke fortfarande. Nu har en stor bula under vänsterknät som matchar.. (tur att det är några månader kvar till klänningsäsongen).

Andra vurpan så tappade jag fart uppför och klickade ur fel fot, börjar välta åt andra hållet, sliter tag i några grenar för att försöka hålla mig uppe, men grenarna brydde sig inte nämnvärt utan följde med mig i fallet. TIPP TOPP! Jag landade i mjuk snö iaf… alltid något!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nej, dom dumpade inte reflexvästarna i skogen. Västarna följde med ut till andra sidan igen!

Det var i alla fall jobbigt, kanske liiiiite mindre jobbigt än sist? Det syns ganska väl när pulsen går upp och farten går ner. Väldigt bra mjölksyraträning för mina stackars ben!
puls

Det gick i alla fall typ 20-25 minuter fortare än sist så lite framsteg gjorde vi väl ändå? Ger man det några gånger till så är vi snart under timmen! Och tar oss igenom utan att vurpa! Puff (eller var det Piff?) tyckte inte att det var tillräckligt utmanande som det var utan lyckades köra hela banan med ett löst bakhjul. Så dags att upptäcka det när man kommer ut på andra sidan…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En lyckad kväll igen på två hjul i skogen! Börjar bli en bra vana! Piff och Puff + Pawel och Johnny var trevligt och omväxlande sällskap… man tröttnar ju på att BARA cykla omkring med Batman, han är rätt odräglig om jag ska vara helt ärlig. Annat var det med Reflexmaffian, mycket mycket trevligt. Hofvets finest skulle man till och med kunna säga… (är det tillräckligt med smörandet nu eller ska jag fortsätta?). Jo, jag får betalt för att framhäva gubbarna ur SUB-XL i goda dager, på riktigt. Vad just SUB-XL står för är lite oklart men dom ser inte så speciellt tjocka ut så jag tror inte det är deras klädstorlek!

6 thoughts on “Revansch i Judarn hetsad av Piff och Puff!

 1. Tack för att du nu höll löftet med att framhålla oss i subXL som så trevliga. Du skall få förklaringen nu av vad subXL är. X är ett icke exakt tidsmål på VR, men planerad rulltid är ca 9 timmar. L står för lasagne. Ingen av oss har stannat i Hjo och ätit tidigare, men denna gång är det ett krav för gruppen.
  Förklaringen på vem som är Piff o Puff är enkel: jag är Puff, lite större nos och lite mer puckad!

  • Aaah… ett sånt VR vill jag också genomföra innan jag pensionerar mig! Det är dags att ta igen all förlorad lasagne… :D

   Är det inte Piff som är den som tjattrar mest? Tycker i så fall att ni döpt fel person till fel namn ;-)

 2. Intressant iaktagelse Karro!
  Egentligen är det Piff som pratar oavbrutet, men han var ju inte sig själv denna gång. Pratade mest med sig själv och sin trasiga cykel…

  • Tyckte det var väldigt mycket snack om den där trasiga body:n…. tror nästan att han hade lossat bakhjulet medvetet för att ha något att skylla på!!

 3. Jaja, du slapp höra resten om framväxeln och den krulliga bromsskivan.
  Det var tur att det inte gick så fort att vi hoppade, hade kunnat bli oväntat spännande att landa med ett bakhjul på tvären (-:
  Har handlat lite nya prylar idag så det kanske blir cykling av i morgon trots alls…

  • …. i själva verket körde jag ju längst bak för att slippa ert oavbrutna tjattrande ;-)

   Skönt att det gick bra med löst bakhjul också, kan ju gå riktigt illa om man har otur!!

Leave a Reply