Helan och Halvan does Stockholm Bridges by night

Fredagkväll och Helan och Halvan (som vi i förrgår blev döpta till av någon konstig anledning) hade sen länge bestämt att Stockholms broar skulle få sig ett besök! Stockholm har ganska många broar och vi gjorde väl egentligen inte alla, men väl majoriteten! Och 3h på cykel räckte mer än väl åt mig som inte kört några långa utepass ännu i år..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oklart vem som är vem, men vi säger att Halvan står glad hemma i hallen medans Helan bara är totalt suddig på Västerbron!

På vår lilla runda så fick vi ihop nästan 5 mil dubbdäcksnötande på helt bar asfalt, så himla märkligt att det är 100% bart den 3 januari. Vi började med broarna runt Slottet, Norrbro, Skeppsbron och broarna ut på Skeppsholmen och Kastellholmen. Där blev det en välbehövlig fotopaus, vi hade ju trots allt cyklat hela 30 minuter vid det laget.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen ut mot Lidingö för att plocka Lidingöbron… ut mot Djurgården och plocka alla 3 Djurgårdsbroarna. Att vara ute i mörkret och lysa upp vägarna med varsin mindre strålkastare är verkligen en av höjdpunkterna med off-season-cykling! Djurgården var folktomt och bjöd på ett skönt lugn i vintermörkret!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen körde vi vidare över Danviktullsbron och cyklade igenom Hammarby Sjöstad, över Årstabron där vi var tvungna igen att stanna för en välbehövlig fotopaus. Här var i  alla fall mina ben ganska trötta efter kräksfyrorna igår så det var ganska skönt med en paus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen vidare mot Liljeholmen, ut till Västberga för en fulfika på OKQ8:a och sen slutligen Liljeholmsbron och Västerbron och ungefär där var i alla fall jag ganska nöjd! Fast vi saknade några broar! Här är rundan i sin helhet… Karta

För att vara i januari så tycker jag att Stockholm bjöd på så gott som perfekt väder. Det var 4-5 grader varmt, det regnade ingenting och blåste sådär lagom mycket. Stockholms broar är verkligen en tur perfekt att göra sent på kvällen när det är lite människor ute och mörkret förstärker verkligen upplevelsen. Fantastiska vyer bjöd stan på på flera håll och kanter. Här är det Norrmälarstrand och Stadshuset som skådas från Västerbron!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 thoughts on “Helan och Halvan does Stockholm Bridges by night

  1. Jobbig matte man var tvungen att lösa för att kommentera här ;) Vilken härlig tur! Och snygg header – har bara varit inne på din blogg i mobilen förut och inte sett den då…

    • Tack Vilma! Den syns med Android men iPhone kanske fax:ar up det, synd! Jag hade lite problem med spam på ett inlägg, därav matematiken ;) .. men det verkar ha upphört så jag ska testa att ta bort den! :)

  2. Helt magisk kvällsrunda det där! Vi kör repris snart igen!
    Men allvarligt… “Helan & Halvan”?! Det finns så många bättre alternativ! Shrek & Donkey, Han & Luke, Batman & Robin, Kirk & Spock…. osv… osv…
    På nästa runda våldgästar vi Lithner på riktigt tills han kommer på ett bättre förslag!!

Leave a Reply