LSD blev snarare VSLSD

LSD är ju väldigt populärt som uttryck (jag tror inte knark är iblandat i ekvationen i just det här sammanhanget men det är lätt oklart), annars kan det kanske stå för “Long slow distance”! Jag tänkte att jag skulle inte vara sämre än alla andra och också ägna mig åt lite slow-cykling! Det är faktiskt medicinskt bevisat att det ÄR bra och ger effekt…

Ökad mitokondrievolym, ökad enzymaktivitet, ökat antal kapillärer, ökad förmågat att utnyttja fett som bränsle och därmed spara på glykogenet och få sänkt mjölksyrabildning för samma arbete. Ökar förmågan till snabb återhämtning. Skelett, leder och senor stärks för att klara långvariga belastningar. Fettförbränning dominerande.” … och bla bla bla, det låter ju fint och bra!

Kvällens tänkta pass på temat blev mer åt VSLSD-hållet! VeryShortLongSlowDistance.. räknas det ändå eller? Pulsen antyder ju tyvärr att jag inte ens lyckades med slow-perspektivet trots att det gick dölångsamt. Jag ska ligga under 130 slag för att vara i LSD-zonen… jag snittade 132…
puls
Den där blåa linjen (som ser ut som något efterblivet målat) anger ca: 130 slag..

Trött efter en intensiv vecka så räckte det ganska bra med knappt 2h på hojen hur som helst! Jag väntar dessutom på min CX och det är ganska tråkigt att rulla MTB långa sträckor på asfalt… MTB:n ska vara i skogen och lekas med, punkt slut!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En solosväng ut på Lovön blev det i alla fall och sen hem igen! Dagen till ära klädd med fina reflexdetaljer från TEC! Är det någon gång man ska spöka ut sig med reflexer så är det garanterat när man cyklar bilväg i mörkret som jag gjorde en sväng idag! Jag nöjer mig dock med inbyggda reflexer i kläder och cykel! Funkar bra det med.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En stor fördel med att rulla solo är att man kan “tjuva” och ha lite musik i öronen. Jag är intensivt musikberoende och ännu en väl bevarad hemligt är att fast jag är ganska tondöv så skulle jag inte tackat nej till en artistkarriär (ingen skulle ju någonsin erbjuda mig ett skivkontrakt för det låter ju förj´vligt när jag gastar omkring och tror att jag sjunger, men det är ju en annan femma!).

Häromdagen återfann jag den här gamla låten och blev mycket glad. Tyvärr tappar jag alldeles för lätt bort bra låtar, ehrm.. oordning i musikbiblioteket eller bara senil? Den gick varm i lurarna under kvällens tur i alla fall och bidrog till lite terapeutisk själavård! Precis vad som behövs för ladda batterierna inför framtida utmaningar och äventyr!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvällen kan annars sammanfattas med just “Good Life” men lite “jag-vill-ha-helg-nu-trött” och nu blir det träningsvila och världens slappaste fredag i morgon! En lång sovmorgon ska jag unna mig, “lite” jobb och sen en fredagkväll under en filt hemma i soffan! Välförtjänt om jag får säga det själv!

Leave a Reply