Veckans underhållning: Lördagsfyror

Veckans fyror blev lördagsfyror istället för söndagsfyror, för imorgon väntar cykeläventyr utomhus så det fick bli lite omplanering!

Planen var egentligen att knäcka fyrorna på morgonen/förmiddagen sådär lagom 2 timmar efter frukost, men jag var alldeles för mycket i lördagsmysmode och lyckades inte ta mig i kläderna och ur sängen först alldeles för sent och då var det bara masa sig iväg till planerat födelsedagsfirande istället och fyrorna fick bli en eftermiddagsaktivitet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vänster: Dagens pass! Höger: Förra veckans pass!

Det går verkligen framåt i rask takt, det är roligt, det motiverar verkligen! Jag hade lite tankevurpor redan i början av passet idag och började på intervall 2 bäva för intervall 3 och 4. Detta bara för att intervall 3 var så himla vidrig sist. Istället för att fokusera på intervallen jag var i så började jag tänka “det kommer göra så himla ont snart, det är så jobbigt redan nu och snart blir det tusen gånger värre“. Sen försökte jag omleda tankarna och saker som “det gör ondare att föda barn, det är inte så j´vla skönt att bli knivhuggen heller, det är värre att bryta benet än trampa intervaller” poppade upp i huvudet. Det mentala är kanske inte på plats när man ligger på kräksgränsen.. jag vet inte..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dagens pass i närbild…

I siffror så lyckades jag med:
Intervall 1: 318.61 (307.58 sist) watt, 176 (176 sist) medelpuls, 37.01 (37.59) km/h

Intervall 2: 311.35 (311.45) watt, 177 (180) medelpuls, 36.62 (37.54) km/h

Intervall 3: 309.76 (307.5) watt, 181 (183) medelpuls, 36.23 (36.81) km/h

Intervall 4: 308.23 (298.27) watt, 182 (184) medelpuls, 36.29 (35.22) km/h

Mer watt än sist och lägre medelpuls under intervallerna är ju bra tecken på att det går framåt. Att hastigheten blir lägre när watt:en går upp har jag inte lyckats förstå ännu. Är det kadensen jag fulat ut mig på? Jag tror ändå att pressa så mycket watt som möjligt dessa fyra minuter är viktigare än att även hålla en hög hastighet!

Jag kanske är REJÄLT “delusional” nu men jag tänker någonstans i mitt lilla huvud att upp till 350 watt borde jag faktiskt kunna ta mig! 3-4 veckor med bitvis stegrande BRA (bra = tuff, hård, intensiv) träning är allt jag har bakom mig just nu så med 10-15-20 veckor i benen på samma tema så borde det finns rejält mycket mer?

Den som lever får se! Jag hoppas kunna hålla uppe fyror-en-gång-i-veckan-vanan även om det är rejält kräks-o-nästan-svimfärdig-jobbigt! Idag var det faktiskt LIIIITE lindrigare än sist… bara en sån sak!

Leave a Reply