Cykling på Friends Arena

Dagen till ära så hade det anlänt en liten inbjudan till att få testa på att cykla i det så kallade “Lastfaret” som går inomhus runt Friends Arena. En betong-rundel är ungefär vad jag skulle vilja kalla det. Det kanske är ett litet konstigt ställe att cykla på, men eftersom Gran Fondo Stockholm arrangeras med utgångspunkt från just Friends så utnyttjar man också själva arenan till cykling! Jag hängde faktiskt där en hel del i somras då jag var volontär på damfotbolls-EM så jag var redan lite välbekant med konceptet “betong-rundel”.

Tanken var att ta det lite lugnt, rulla lite lätt och lufta Exan på torr och fin mark!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det krävs nog lite småjusteringar innan jag är helt nöjd med hojen men det kommer nog allt eftersom. Helt ärligt kändes det extremt ovant att cykla på en helt ny cykel. Att gå från att vara van vid en jättestor och blaffig MTB med ett styre som är bredare än vad cykeln typ är lång till en liten kvickare och kompaktare racer är lite skillnad. Men det var i alla fall väldigt skönt att få lufta lite ren och slät mark med nya guldklimpen.

Jag var inte den enda som dök upp på en ny cykel utan klubbkamrat Carrie dök också upp med en färsking. Tyvärr ingen Crescent men väl en Trek och inte vilken Trek som helst utan en “Team TREK Sweden racing”-hoj! Det är något speciellt med teamcyklar!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När det inte cyklades så var vi tvungna att titta in omgivningen lite och hittade genast en bekant filur i kulisserna. Jag funderade på om man skulle lämnat en cykel åt honom så han har något att erbjuda fotbollsbrudarna på riktigt nästa gång?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var lite oklart vart han egentligen höll hus, men trots intensivt letande i närområdet så konstaterade vi att det inte var i badkaret i alla fall!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men det går ju verkligen inte att klaga på den privata SPA-sektionen som landslaget kan stoltsera med, tänk att ha en liten bubbelpool hemma? Det skulle jag inte tacka nej till! Svårt kanske att få till i en liten lägenhet bara som redan svämmar över av cyklar.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men cyklades det ingenting eller? Poserade vi bara för kameran i två varv och letade efter Zlatan resten av tiden? Nej, faktiskt inte. Jag fick ihop hela 41 km och ett varv är ungefär 600 meter så ni kan ju räkna ut själva hur många varv det blir. Väldigt många kan vi sammanfatta det med. Tyvärr är jag fortfarande lite smårisig så jag tog det ganska lugnt, men det kanske är bra det också ibland. Banan var ändå ok, en del små brunnslock att se upp för och en utstickande dörr i en av kurvorna, men sånt gick vi igenom innan så det var man ju beredd på. Absolut bäst var att blåsa på i innervarvet, i yttervarvet dras man lätt ut i kurvorna och tappar farten.

Alla som är anmälda till Gran Fondo Stockholm cyklar gratis 4 dagar i veckan på Friends, vi andra betalar egentligen 150 kr (men idag fick jag snylta in gratis) och ärligt så skulle jag inte betala 150 kr för att få cykla där. Jag har bara inte behovet men konceptet är ju jättebra så är man anmäld eller tycker det är värt pengarna så go ahead! Det var roligt att få testa i alla fall och tramsa med lite klubbkompisar! Cykel och trams går onekligen väldigt bra hand i hand!
fb-1
Vi försökte bara få Peter (till vänster) att se lång ut, därav hållningen på oss andra..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gänget som var där och cyklade… onekligen en röd/svart majoritet…

Leave a Reply