Nu vet jag vart all snö finns!

Om det är någon som undrat vart all snö tagit vägen i år så kan jag meddela att den verkar ha landat i Sälenfjällen. Det var länge sedan jag var till fjälls och upplevde så mycket snö. Man skulle ju kunna tycka att det är enbart positivt men att åka utför när det vräker ner snö + har vräkt ner konstant senaste dagarna är en liten utmaning.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag brukar ha ganska bra kontroll när jag åker Snowboard. Jag brukar till och med ha väldigt bra kontroll. Normalt så susar jag fram och åker säkert ifrån dom flest för fart är ju det bästa som finns, men när det ligger driv-vis med snö i pisten så blir det lite knepigare. Jag tror aldrig jag flugit och rullat runt i snön så mycket som idag. Det var bara total puckelpist i hela fjällområdet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man ska inte klaga! Så länge som jag har längtat efter snö så får man vara glad för att fjället inte är kalt och stängt. För mycket snö är väl bättre än ingen snö när det är vintersport som står på schemat?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dagens praktvurpa kom när jag försökte ta en transportknapplift bort till andra sidan Tandådalen. Spåret hade snöat igen totalt och jag råkade ta ett steg för mycket bakåt ut i “det fria” och då försvann marken under foten. Det krävdes en rejäl kraftansträngning för att kravla sig upp ur hålet och sen när jag väl lyckades komma på liften så ramlade jag hundra meter senare när brädan skar fast i snön. Dagens pinsammaste sekvens, by far! Undra varför man aldrig slutar tycka det är pinsamt att praktvurpa? Eller är det bara jag?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dagens sötaste, times like these man önskar att man hade en liten knatte med sig som man kunde släpa omkring på i en liten mini-Volvo!

Det var en väldigt fin dag i pisten trots all snö! Det hade varit mycket roligare med ett mer välpistat fjäll och lite mindre nederbörd men man kan väl inte få jackpot varje gång. Rejäl träningsvärk i benen gav dagen i alla fall!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply