Vasaloppsdags

Imorgon är det äntligen dags för årets insats i Vasaloppsspåret, det blir för andra året i rad en start på Öppet Spår, 90 km från Sälen till Mora! Vädret kommer tyvärr skifta helt, just nu njuter vi av mängder av snö och en ganska idyllisk tillvaro. Men inte imorgon inte
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För nu kommer värmen och regnet! Idag har det varit runt 1-2 minusgrader uppe på Sälenfjället och runt 0 eller kanske 1-2 plusgrader och halvregn nere i Sälenbyn. Natten bjuder på 0 till -2 grader och sen blir det 0-5 grader hela vägen till Mora och en del regn väntas.
oppetspar1_362x204

Suck, men vad ska man göra då? Det går ju inte att påverka vädret, det är bara gilla läget antar jag. Det är ju inte snöbrist så det kommer inte bli en repris på Engelbrektsloppet. Tack och lov! Då hade jag gått och slagit huvudet i väggen hårt. Det kommer inte finnas spår varken utför eller nedför, men det stör mig inte så mycket. Jag åker ganska bra utför utan spår och uppför saxar jag mest för jag är för svag i överkroppen för att staka så det gör inget om det är spårfritt.

Vi kommer ju inte behöva frysa i alla fall, alltid något! För att ge mig själv en liten chans att prestera någonting som ens kan liknas vid en ok tid så har jag för första gången någonsin vallat mina skidor. Jag hoppas det ger en liten skjuts i det blöta och tröga föret som lär bli imorgon.
DSC_2932-1
Köksvallning, man får ta vad man har!

Att slå fjolårets fin fina tid på 8.45.48 är nog bara glömma! Jag hoppas och håller tummarna för att jag åtminstone lyckas ta mig under 10 timmar, men i det här vädret så vet man aldrig. Jag är egentligen nöjd bara jag kommer i mål, men en lite bra tid är ju ändå rolig att ha!

Leave a Reply