I besvikelsens skimmer

Det har inte varit helt roligt att inse att alla mer eller mindre “cykla-fort-eller-snabbt-eller-ens-lite-snabbare-än-30km/h“-projekt närmsta tiden gått i sank. Inte för att jag egentligen har något enormt behov av att cykla tills jag kräks varje gång jag cyklar. Men ändå!

Jag gillar snarare alla nivåer av cykling och den fantastiska variationen man kan få, jag cyklar gärna, snabbt, tills jag ligger i ett dike och kräks av utmattning, lugnt med knapp styrfart så man SPD-vurpar om någon blåser på en från sidan, i skogen, på asfalt, tempo, landsväg, MTB, grusväg, CX, med nybörjare, som ledare, som vanlig cyklist, med mycket fika och så vidare. Allt som rimmar cykel ungefär. Eller ogärna när det regnar, eller blåser för mycket motvind…

Efter Spanien så höll jag mitt löfte och cyklade inte på exakt två veckor, sedan blev det en MTB-tur i skogen! Mycket uppskattat. Benen/ryggen då? Första veckan så tränade jag inte alls. Eftersom problemen i grund och botten kommer från dålig rörlighet i höften/ländryggen så rimmar det illa med att cykla “hur mycket som helst” i Spanien och sen när höften/ländryggen blivit lagom igenkorkad så lägger jag mig på soffan en vecka. Det gjorde mest ont i benen/ländryggen, hela veckan faktiskt. Oskönt!

Däremot behövde jag vara lite besviken ett tag och inte tänka så mycket på träning. Det går inte allt lägga ner allt man tänkt sig närmsta 1.5 månaderna och sen ska man direkt hoppa på något nytt. Det går bort! Inte för att besvikelsen gått över men man kan ju inte älta i evigheter, det kommer ju inte bli bättre i benen för det. Den här veckan har jag därför börjat med mina rehab-övningar igen (om någon tror att jag är omotiverad så pröva att ha två övningar (den ena á 10 reps och den andra á 4 reps) som ni ska göra EN gång i timmen HELA er vakna tid). Detta bara för att kunna göra en så grundläggande sak som att kunna cykla med kraft. Puh.

Min naprapat tipsade om att jag kanske borde gå på rörlighetspass, vilket jag också gjort. Jag fick träningsvärk av att stå och stretcha på kroppen i 55 minuter? Ganska mycket träningsvärk. Är det något fel på mig eller? Gubbstelheten har verkligen satt igång alldeles för tidigt.

Om det ger effekt så det går att cykla med lite kraft any time soon får vi se. Annars får det väl bli fikacykling en säsong till då. Suck. Den där medaljen på Haute Route kan man ju glömma också med sega ben, då kommer det bara bli en ren överlevnadskamp. Kanske är bra att det norrländska pannbenet får jobba lite också? Vad vet jag.
_DSC0361
Lite SuperMario-varning här men ganska gulligt ändå med POC-matchningen!

One thought on “I besvikelsens skimmer

Leave a Reply