Rekordjakt i NICK-spåret

Förra gången jag och Batman cyklade NICK-spåret ute i Ursvik så tog det *host* *host* *host* *host* 1h35minuter. Det är cirka 10 km långt så 95 minuter skvallrar ju inte om någon gigantiskt hög fart. Förvisso stannade vi ganska ofta den gången och snackade strunt istället. Eller så skyller vi bara på det? Det var skönt att vila lite i alla fall.
sparet-2
sparet
I fredags tänkte vi att vi skulle försöka oss på en rekordslakt, rekordet för herrar ligger på “blygsamma” 23 minuter och för damer på 41 minuter! Ehrm, nog för att Batman kanske skulle cyklat betydligt fortare om han inte behövde vänta på mig i tid och otid, men till 23 minuter har han en bit kvar. Ungefär lika långt som jag har till 41 minuter.

1h7minuter lyckades vi dra ned det till i alla fall, och då hann vi ändå med att småprata lite någon gång och jag hann med att vurpa lite tidsödande en gång. Ni vet när man blir liggande med cykeln över sig och sprattlar febrilt för att få bort den men den vägrar trassla ur sig från kroppen. Totalt onödig vurpa dessutom. Men ingen skada skedd förutom en ond hand som dock verkar blivit ganska mycket bättre bara i helgen.

NICK-spåret bjuder på väldigt blandad terräng, det är cykelbart nästan överallt. Det är mycket rötter och stenar bitvis, det finns några drop från klippor som varken jag eller Batman klarar av just nu. Men det kanske tar sig? Det gäller ju att våga men det är i alla fall personligen svårt att våga när man inte är övertygad om att man kommer landa på hjulen. Jag har inte lust att bryta någonting så därför tror jag lite försiktighet kan vara bra också. Här har vi ännu inte lyckats lista ut hur man ska cykla för att ta sig förbi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nej, höger sida verkar inte funka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nej, mitten verkar inte heller funka. Nästa gång testar vi (Batman) vänsterflanken istället.

Vi hann till och med spela in en liten idolfilm under tiden, inte undra på att det tog så lång tid att ta sig runt spåret. Vackert va?

För en som har spångest (ångest för spångcykling) så tycker jag ändå att det tar sig.

Nästa gång kanske vi tar oss under timmen om vi drar ner på snacket, vurpandet och filmandet. Eller inte. Det spelar inte så stor roll egentligen, även om det alltid är kul att plocka lite placeringar på Strava. Jag vet inte vad jag ska göra för att plocka Fridas QOM på 41 minuter dock? Epo lär ju inte hjälpa. Elmotor kanske?

Leave a Reply