Tvbesök i form av Club Cykel på gårdagens Hofvetträning

Igår fick vi i Fredrikshof (Brostugan) besök av det nya tv-programmet Club Cykel som kommer att sändas på TV12 (en TV4-kanal) i höst. Temat för just det här programmet var att visa lite på att cyklingen växt så enormt de sista åren och att det märkas av ute hos cykelklubbarna i området. Det var roligt att få visa upp de växande intresset med just Brostugans särskilda introduktionsträningar för nya cyklister, där växer det också och knakar.

För två år sedan när jag började som ledare i Fredrikshof var det kanske 20 personer på introduktionsträningarna en solig måndag, nu har vi upp emot 100(!) nyfikna nybörjare om vädret visar sig från sin bästa sida. Galet! Vädret visade sig tyvärr inte från sin bästa sida igår, men trots idel regn hela dagen så kom det ändå ca: 25 glada nybörjare. Träningen inleddes den är gången lite osedvanligt med intervjuer.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag lyckades få både mig och Thomas som intervjuade att helt tappa tråden när temat “riktiga cyklister” kom upp på tapeten och han sa att han inte cyklar i regn och jag kontrade med “då kanske du inte är någon riktig cyklist heller“. Det kanske man inte ska säga i tv. Jag kan inte låta bli ibland, den typen av grodor smiter ut ur min mun vare sig det är lämpligt eller ej. Men det blev tolkat som väldigt skämtsamt så det var mest därför tråden tappades. Det var hur som helst ovant men roligt att bli intervjuad med en kamera i nyllet, vi får se om man sa något tillräckligt vettigt så det kommer med i programmet eller ej.

Därefter hade vi vår vanliga genomgång och sen cyklade vi iväg med Thomas och Mattias körandes bredvid/framför filmandes. Ur säkerhetssynpunkt blev det en extra utmaning för de icke vana cyklisterna att inte bry sig om kamerabilen, men alla lyckades utan problem med att hålla ögonen på vägen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trots att det inte regnade så var vägbanan rejält blöt och det sprutade vatten från framförvarande så gott som hela passet. Men ingen klagade för det utan alla bjöd bara på leenden och fin kämparanda. Nackdelen med att ligga i klunga när det regnar är ju helt klart att man blir rätt skitig och blöt, men jag tycker ändå det är ok när termometern visar över 10 grader, då blir man inte så kall. Ryggen var torr och ren i alla fall. Alltid något! Dagar som denna kan man ta att det är lite blött, helt klart värt det.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen till ära så valde jag att köra med Zebran, den är ju inte i samma kaliber som Exan direkt men fungerar ändå hur bra som helst på landsvägsträningspass. Jag vet inte om det är ytterligare ett tecken på att jag kanske håller på att bli vuxen och klok, men jag är innerligt trött på att cykla i regn med en vattenstråle rätt upp i rumpan/ryggen. Det finns liksom ingen mening att utsätta sig för det när man kan köra CX och helskärmat. Jag har faktiskt små skärmar till Exan också, men eftersom det blir så grusigt och smutsigt när det har regnat så ville jag inte utsätta henne för det. CX:en fick ställa upp och levererade som vanligt. Jag ångrade mig dock lite när filmkameran gång på gång svepte förbi mig men cyklarna är egentligen rätt lika så förhoppningsvis är det ingen som ser någon skillnad (typ). Hur som återigen en trevlig kväll med Brostugans nybörjarcyklister och lite extra flärd med ett roligt tv-besök!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply