Testcykling av nya vinterskorna!

För att inte vara förutsägbar så blev det inget sedvanligt “nu-är-det-söndag-och-nu-har-jag-visst-cyklat-i-3-timmar-igen“-inlägg (eller så har jag bara inte haft tid men det behöver man ju inte nämna här). Däremot blev det visst ett nästan 4 timmar långt MTB-pass (anledningen till att jag inte cyklar CX så mycket just nu är mest för att jag cyklar i skog och på lite mindre grusvägar som ofta är rätt ovänliga/isiga/snöiga o.s.v.).

Den här veckan var det is på schemat, mest nästan hela tiden, jag tänkte när jag gav mig iväg att det kommer vara ett under om jag kommer hem utan att ha ramlat minst en gång (men under sker tydligen, för inga vurpor blev det trots isgator bitvis). Eller det var nog inget under utan bara en enormt skicklig cyklist… kanske.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fast vem bryr sig om isgator och underlag när man kan prata prylar? Och inte vilken pryl som helst utan närmare bestämt cykelskor och inte vilka cykelskor som helst, utan cykelskornas cykelskor. Hur var skorna då?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tyvärr var det inte kallare än 1 grad så det blev ju inget riktigt eldprov på den fronten, men trots 4 timmar ute med 1.5 grad som medeltemperatur så frös jag inte det minsta om fötterna. Inte ens om lilltån. Skorna är riktigt bekväma också, som att stoppa ner foten i en fleecebädd.

Hade man däremot förväntat sig en kolfibersula a lá 200 gram så är det här helt fel sko. Det känns ju på foten att man har något mastigt på sig, det är ju inte en nätt liten sko utan en ganska rejäl sko. På gott och ont kanske man ska säga, om jag ska ut i skogen och cykla supersupersuper tekniska MTB så jag tror att jag behöver klicka ur mycket och därmed vara kvick i fötterna så kanske jag skulle välja mina vanliga vinterskor. Men för all annan vintercykling så gör det åtminstone inget för mig att dom väger lite mer än en vanlig sko. Det gör ju bara benen starkare tänker jag och vill jag spara 500 gram per ben så är det väl bara sluta äta choklad i en dag eller två.

Nu laddar vi om för rejäl snöcykling nästa gång för nu är det tydligen alldeles vitt i Stockholm igen (äntligen!!). Dessvärre hinner jag inte ut i helgen så det får bli kvällscykling istället. Pannlampa har väl sin charm det också tänker jag?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply