Dags att damma av MTB:n igen!

Det var ett tag sedan MTB:n fick känna av vårluften men det börjar onekligen bli dags att damma av den igen med tanke på att jag ska rulla igenom ett MTB-lopp om en vecka. Nästa helg, söndag närmare bestämt, så går nämligen premiäromgången av Pearl Izumi MTB (Skandisloppet/Uppsala).

Det är 50 km, vilken typ av terräng är oklart, men jag tror inte det blir allt för tekniskt. Det låter inte så i förhandssnacket i alla fall men man vet ju aldrig. Det ska bli kul att rulla ett lopp i alla fall. Innan MTB-loppet på söndagen ska jag dessutom köra landsvägsloppet Shimano LVG (Skandisloppet/Uppsala) på lördagen. 167 km genom uppland på fina härliga vägar, det ska bli kul. Har aldrig kört loppet innan men cyklat på en del av vägarna innan eftersom familjens lantställe ligger här uppe. Så, det kommer bli kul att få köra loppet också, det passerar precis utanför husknuten på landet.

Idag var det i alla fall 30 km snurr på lite grus/stigar runt om landet, väl kallt och blåsigt så skogen kändes mycket mer given än att harva landsväg i snålblåsten.
DSC_6144-1
DSC_6157-1 DSC_6163-1

Vi har ett jättefint naturreservat några km från landet, det är jättefin skog, sådär härligt mossbeklädd och grön. Det finns ju tyvärr inte så mycket stigar och man vågar ju inte direkt göra några nya men det funkar väl att harva lite grusväg också.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det mest spännande under rundan var väl den väldigt lurviga räven som jag såg. Annars var det bara finrull genom skogen, blir nog någon form av repris imorgon. Hoppas bara vädret är liiiiite bättre, var faktiskt lite väl kallt idag (typ 8-9 grader och väldigt kalla och hårda vindar, usch). Räcker om det blir varma vindar åtminstone!

Leave a Reply