MTB och uppvärmning inför Engelbrektsturen

På söndag är det dags för årets andra MTB-lopp och årets första tävlingsframträdande. På agendan står EngelbrektsTuren som är ett 70 km långt lopp och även en deltävling i långloppscupen. Jag har äntligen blivit gammal nog för att slippa DamElit och kan, fastän klockan inte slagit 30 riktigt ännu, ställa upp i Damer30 istället.

Idag var jag ute på en sista tur innan loppet, det blev inte så långt men däremot skönt att få snurra lite MTB. Det finns en liten slinga på 2.5 km stig som jag kan köra här på landet, den är väldigt enkel men bjuder på några utmaningar faktiskt och ännu finns det faktiskt en passage på varje varv där foten åker ner. Någon som kan gissa varför?

ÖVERFART MED HÖG HÖGT KANT SÅKLART.. … .. suck, när ska jag lära mig?
Jag måste gå en kurs, seriöst, jag blir så irriterad på att jag inte vågar tro på att det går att dra upp framhjulet tillräckligt mycket när jag stöter på såna här hinder. Istället tänker jag “men här kommer det ta tvärnit och jag kommer gå över styret, bäst jag bromsar och sätter ner foten istället” … ohjälplig!

Lite bilder från dagen:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eftersom jag inte är en elitsatsande cyklist så är det skönt att befinna sig i en tävlingsklass där man åtminstone har chans att inte komma sist. Men däremot tänkte jag inte tävla på söndag, annat än mot mig själv (hur klyschigt lät inte det då?).

Jag ska nämligen försöka seeda upp mig till CykelVasan och det är det som är mitt mål med EngelbrektsTuren. Förra året tror jag att jag lyckades seeda upp mig till grupp 9 (eller var det 6? Dåligt minne) så någonting bättre än det är planen. Jag körde ju sedan CykelVasan på 3h43min och i år är planen Sub3.30 så några siffror bättre startgrupp behöver jag nog för att lyckas med mitt mål och få cykla med cyklister som är ungefär på samma nivå. Då får man bättre draghjälp och minimerar antalet hinder på vägen.

Jag minns inte vilken tid jag hade på EngelbrektsTuren i fjol, men den var ganska dålig och jag hade ganska dålig ork sista halvan minns jag. Dessutom var det väl 30 grader så det bidrog. I år ska det bli regnkaos istället, PERFEKT! MTB när det är som bäst. Vad kan möjligen gå fel? Jag ska slå personbästa med råge är i alla fall planen, nu är ju banan väldigt mycket omgjord så det  kanske är svårt att jämföra. Men jag hoppas det kommer gå fort i alla fall, det är det som är planen åtminstone…

Leave a Reply