Kvälls-MTB på Järvafältet

8 tappra själar letade sig ut till Järvafältet för lite kvälls-MTB igår och det finns inte så mycket att klaga på från kvällen. Perfekt väder med massa härlig nysnö i skogen och fast det blåste rejält kallt så var det ytterst sällan vi kände av det eftersom skogen skyddar så bra mot vinden. Fördelen med massa nysnö är att man kan vurpa utan att behöva oroa sig för att slå sig, det är alltid mjukt och skönt.

Fast termometern visade -10 eller värre hela rundan så kändes det inte så farligt, jag frös faktiskt inte en enda gång under rundan. Måste säga att mina vinterskor som jag köpte förra vintern är underbara, det känns som om man cyklar omkring i ett par uppvärmda duntofflor. Varma, mjuka och inte en tillstymmelse till att frysa. Underbart! Att sen slippa bråka med skoskydd, elsulor, värmestrumpor o.s.v. ska vi inte ens prata om. Det är så skönt att bara dra på sig skorna och sen är det färdigt, oerhört smidigt!   gruppen-1OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAskogscykling-1Hur någon kan hitta runt bland alla stigar som inte ens syns såhär års är ju fantastiskt, jag hittar knappt stigar på sommaren när dom är synliga och utmärkta. Fördelen med att inte leda turen själv är ju att man bara behöver åka med och inte man behöver inte bry sig om var man är eller var man ska.

Det blev hur som helst en runda på knappt 17 km vilket kändes lagom när det är så kallt. Blir det lite mildare framöver så kan jag nog kosta på mig de 40 km i transport som det är tur och retur upp till Järvafältet, men just nu känns bilen mycket mysigare dock.  
rundan-1

Leave a Reply