Äntligen lördagsMTB igen!

Förra veckan så körde jag ju med SCKs damer så då missade jag lördagsMTB:n ute på Järva som jag brukar köra. Kändes skönt att återigen vara tillbaka på bekant mark och sitta på MTB:n istället för CX:n. Dagen till ära med nyservat bakhjul, sambon hjälpte mig att byta två havererade lager i hjulet i veckan och cykeln kändes som ny efter det. Det har varit lite sladdrigt på sistone så det kändes skönt att få det ordnat.

Den här gången lämnade jag bilen hemma och satte mig på cykeln för att cykla ut. Senast jag cyklade ut, i början på januari när jag inte hade tränat på ett tag, så bonkade jag någonstans ute på fältet så efter det har jag inte vågat cykla ut. Men nu är den perioden förbi och jag känner mig inte oroad för att bonka på en sån här runda. Skönt och tryggt med andra ord, man ska inte bonka efter typ 30 km, då är något fel.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det var jättefint och stillsamt på vägen ut och det kändes som en skön start på helgen att värma upp ensam i dryga timmen. Väl på plats så var vi väl över 12 cyklister som gav oss iväg ut i skogen. Det blir en väldigt lång orm när man kör stig och är så många men det fungerar förvånansvärt bra, alla hittar sin plats i gruppen så tempot blir bra för alla. Den enda nackdelen är väl att man inte vill stå still för länge så dom längst bak, som kanske är dom som är tröttast, får alltid vila minst men det brukar funka rätt bra.

P-2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
P-1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag hade en bra dag och kände mig pigg och fräsch och hann till och med klaga lite på att det gick för långsamt men sånt ska man passa sig för. Rätt var det är så blir man avhängd istället och tycker att det går för fort. Det blev i alla fall närmare 60 km för mig med transporten dit och hem och det kändes precis lagom. Hade jag tagit bilen så hade det bara blivit 20 km vilket känns lite som i minsta laget en helgförmiddag.

Ännu en härlig lördagsförmiddag på MTB:n i skogen, perfekt vinterträning!

Leave a Reply