Återbesök på Norrviken

Det gäller att passa på att utnyttja vintern till att göra det som bara går att göra när det är kallt och snöigt. Skridskor är ju en sån sport och längdskidor är ju en annan (men det verkar omöjligt eftersom det är så lite snö i Stockholmsområdet så skridskorna går före). På söndag ska jag och sambon ut med SSSK och testa på deras organiserade turer, med sig på turen måste man ha massa ‘konstig’ utrustning (läs: vettig säkerhetsutrustning som gör att man överlever om man råkar plurra).

Häromdagen köpte vi oss varsitt par ispikar och vi kände att det kunde vara bra att testa att åka med dom åtminstone en gång innan turen på söndag. Fördelen med att det börjar bli vår är ju att man kan gå förhållandevis sent från jobbet men ändå hinna ut i ljuset och röra lite på sig. Är det bara jag som börjat få vårfeeling? Snart är vi där!

Matchande färg på jackorna, är det husbil och helmatchande träningsoverall som är nästa steg? Kanske gåstavar och trädgårdskurs? Vem vet…. vi är ju 30+ trots allt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Norrvikens bana var helt ok, lite småskrovligt på några ställen men inte så farligt. Det var ju plogat så all snö var borta och det var inga stora sprickor. Det märktes att isen frusit i olika lager för på några ställen så kunde man höra hur det översta lagret sprack när vi åkte förbi, lite läskigt och häftigt på samma gång.

Ispikarna kändes helt ok att åka med och dom var även ett bra hjälpmedel när man ville få upp farten lite. Att använda dom som stavar gav ju ett helt annat schvung i åkningen, speciellt på ställen där isen var lite sisådär.

Det lovar gott till på söndag, håll tummarna för bra väder och bra vindar bara!

Leave a Reply