Trainernas trainer, Tacx Neo

För ungefär ett år sedan sålde jag min trainer, en Tacx iFlow Multiplayer. Den var förvisso bra och tjänade sitt syfte mer än väl. Tyvärr så var den dock otymplig, tog mycket plats när den inte användes och det var alltid massa jobb med trainer däck och så vidare. Sen tänkte jag att jag cyklar ändå mycket ute under vintern så den behövdes inte så mycket. Det gick dessutom inte att köra Zwift med den så det var bättre att sälja den och försöka få ut så mycket pengar som möjligt istället för att köra slut på den!

Nu vill jag ha en ny trainer dock, jag vill ha inget mindre än en Tacx Neo!
J A G V I L L H A S N Ä L L A G E M I G !?!?  

The Tacx NEO Smart Trainer: Everything you ever wanted to know” – Jag kunde inte formulerat det bättre själv. Det finns bara en mindre nackdel, priset. Jag kan inte förstå hur man kan betala 11-12 tkr för en trainer. Är det verkligen på riktigt? Vem gör det? Ska JAG göra det? Mitt samvete säger tyvärr nej, det är för dyrt, det går inte. Men prylnörden och prylfantasten bara skriker “KÖP FÖR F*N, KÖP“. Vad ska jag göra?

Har lite rabatt på CC, då närmar sig priset 9.000 kr. Det är väl prisvärt? Inte?
Tacx Neo är världens mest revolutionerande trainer. Det första man slås av är en design som är lika delar modern och stilren, men förutom ett riktigt snyggt yttre är Neo en direktdriven interaktiv cykeltrainer. Med funktioner som ett motordrivet motstånd på upp till 2.200 (!) watt, möjlighet att simulera backar upp till 25% lutning och näst intill knäpptyst tack vare den intelligenta designen som inte använder någon fysisk transmission. 

Nu funderar jag över om jag kan sälja något hemma för motsvarande pris, då har jag ju egentligen inte spenderat några pengar men ändå fått en trainer. Sambon kanske inte behöver sin bil längre (ok, den är väl värd mer än 10 tkr, men då kan jag ju köpa några nya cyklar också utan att spendera något)? Eller cykel? Eller dator? Vad vet jag…

Leave a Reply