Kvällstur på MTB!

Häromdagen var jag ute på en kvällsrunda på MTB:n, förutom att det tar en halvtimme att klä på sig och rigga med alla lampor så är det riktigt härligt med mörkercykling. Det kändes lyxigt att cykla förbi köerna ut mot Ekerö, om jag mot förmodan skulle bosätta mig på Ekerö skulle jag aldrig någonsin ta bilen in till stan för att arbeta. Det är helt hopplöst med köer varje dag, nu var det dessutom en krock ute vid Tappström och det underlättar ju inte direkt för den redan långsamma trafiken.

Rundan då? Jag tog ett varv ute i Knalleborg Ekebyhov på deras 10 km slinga. Jag åkte skidor där för något år sedan när det var så mycket snö här i Stockholm och nu när jag satt på MTB:n kan jag inte för mitt liv förstår hur jag överlevde på skidor där. Det är brant uppför, brant nedför, det är gärna brant samtidigt som det svänger +90 grader. Allt för att det ska vara så utmanande som möjligt. På cykel har man ju rätt bra kontroll så då är det bara roligt, men på skidor är det desto värre med denna typ av bana. 
Om vi bortser från att det är omöjligt att ta bra foton i totalt mörker så var det en riktigt härlig runda. Jag tycker om spåret där ute för det är så mycket upp och ner och svängar, det är aldrig speciellt tekniskt eftersom det är packad bädd men det är väldigt härligt ändå. Det går fort och det händer hela tiden något även om det inte är rötter och stenar. När jag var ute så var underlaget dessutom fryst så det går att cykla på utan att sjunka ner för mycket. Nu snöar det ute och är halvvarmt så det finns risk för att det är lite kladdigare nästa gång jag tar mig ut men det är ju å andra sidan bättre träning.

Leave a Reply